Меню Закрити

Викладачі кафедри дитячих хвороб з дитячою хірургією ТНМУ долучилися до заходів з підвищення обізнаності щодо хвороби Кавасакі

Для покращення діагностики та лікування рідкісних захворювань у дітей на базі Тернопільською обласної дитячої клінічної лікарні громадською організацією «Всеукраїнська асоціація дитячої імунології» спільно з кафедрою дитячих хвороб з дитячою хірургією ТНМУ була проведена клінічна конференція «ІІІ День настороженості щодо хвороби Кавасакі».

На конференції розглядали питання актуальності хвороби Кавасакі, її поширеності в Україні, клінічні прояви, діагностичні критерії та принципи лікування. Беручи до уваги фатальні наслідки цього захворювання, тема конференції була вкрай важливою для науковців, лікарів-педіатрів, студентів. На клінічній конференції акцентувалась увага актуальності своєчасної діагностики та адекватного лікування хвороби Кавасакі для попередження важкого ураження коронарних судин та летальних наслідків. Також обговорювали питання оцінки стану коронарних судин у гострий період захворювання, диференційного діагнозу хвороби Кавасакі.

На конференції виступили провідні фахівці України в галузі дитячої імунології та інфектології: завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО, проф. Алла Волоха, викладачі цієї ж кафедри – професор Анастасія Бондаренко, доцент Юрій Степановський, асистент Анна Гільфанова; лікар-кардіолог Державної установи «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії» Юлія Климишин.

Клінічний випадок хвороби Кавасакі в Тернопільській області представила завідувачка інфекційним відділенням ТМДКЛ Ольга Дивоняк. Проведення цієї конференції сприяло підвищенню кваліфікації лікарів-педіатрів, лікарів загальної практики, лікарів-інфекціоністів, кардіологів, ревматологів.

Професор Оксана Боярчук передає вітання учасникам конференції.

Доцент Юрій Степановський передає скайп-вітання спеціально для учасників конференції у Тернополі від проф. Jane Burns, (Сан Дієго, США), Директорки Дослідницького центру з хвороби Кавасакі.

 

Професор Алла Волоха представляє доповідь з диференційної діагностики хвороби Кавасакі.

Професор Анастасія Бондаренко представляє клінічний випадок хвороби Кавасакі.

Завідувачка інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Ольга Дивоняк.

Доповідь представляє Юлія Климишин.

Клінічний випадок хвороби Кавасакі представляє Анна Гільфанова.

Висловлюємо вдячність Всеукраїнській асоціації дитячої імунології за проведений цікавий та інформативний захід.