Меню Закрити

Студенти ТНМУ організували заняття для підопічних «Карітасу»

13 лютого 2020 року студенткою п’ятого курсу стоматологічного факультету ТНМУ Оксаною Пелип у рамках загально-університетського проекту «Misericordia» було проведено ознайомче заняття на тему «Індивідуальна гігієна порожнини рота» у благодійному фонді «Карітас» для підопічних цього закладу.

Індивідуальна гігієна, зокрема гігієна порожнини рота має відчутні переваги перед іншими методами профілактики. Вона є водночас одним з простих, масових, загальнодоступних та ефективних методів запобігання захворюванню зубів і парадондиту. На цьому занятті студенти ТНМУ Оксана Пелип та Христина Пелип, розширювали бачення та знання про гігієну у вихованців закладу.

Метою цього заняття було поглибити уявлення про групи зубів, пояснити про негативний вплив шкідливих звичок на стан зубів, порожнини рота, та прикусу, розповісти про правила догляду за зубами. Під час спілкування з дітьми студенти обговорювали техніку регулярного і ретельного видалення залишків їжі та зубного нальоту з усіх поверхонь зубів за допомогою індивідуальних засобів гігієни таких, як зубна щітка, паста, зубні нитки, еліксири тощо. Було проведено наочну демонстрацію техніки чищення різних груп зубів за допомогою зубної щітки. Також було висвітлено мануальну навичку користування дитячим флосом. Кожен присутній на занятті мав змогу задати запитання та отримати вичерпні відповіді від майбутніх стоматологів. На завершення студенти підсумували усі рекомендації щодо вибору індивідуальних предметів та засобів гігієни порожнини рота та почастували новоспечених учнів корисними цитрусовими смаколиками.