Меню Закрити

ТНМУ долучився до діагностики пацієнтів з коронавірусною інфекцією

Минулого тижня Тернопільський національний медичний університет підсилив роботу Тернопільського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України, делегувавши до нього працівницю вишу та передавши у тимчасове користування сучасне обладнання.

Провідний фахівець міжкафедральної науково-дослідної лабораторії ТНМУ Ольга Марчук за фахом лікар-вірусолог, яка має вищу категорію зі спеціальності «Вірусологія». Спеціалізацію з цього напрямку наша працівниця пройшла свого часу в Національній медичній академії післядипломної освіти імені П. Шупика на базі кафедри вірусології.

ТНМУ передав у тимчасове користування на час епідемії коронавірусної інфекції в Україні сучасне обладнання, яке використовувалося в лабораторії полімеразно-ланцюгової реакції нашого університету. Зокрема «Rotor Gene 6000», який працює в режимі Real-time PCR, що забезпечує одночасний процес ампліфікації і гібридизаційно-флуоресцентної детекції в режимі реального часу, та інші необхідні матеріали. Таким чином, кожна бригада вірусологів, яка працює в Тернопільському обласному лабораторному центрі, виконує свою роботу від початку до кінця і не залежить одна від одної. Це значно підвищує швидкість і кількість виконання ПЛР-досліджень

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка з архіву ТНМУ.