Меню Закрити

У ТНМУ прочитано онлайн інтерактивну лекцію зі студентами, які навчаються за спеціальністю «Громадське здоров’я»

У зв’язку з карантином і дотриманням заходів безпеки конференції, навчальні заняття відбуваються в онлайн режимі. У рамках угоди про міжнародну співпрацю між Тернопільським національним медичним університетом імені І. Горбачовського та Акконським Гуманітарним університетом Берліну 20 травня 2020 року кафедрою громадського здоров’я та управління охороною здоров’я було організовано онлайн зустріч представників ТНМУ, Акконського Гуманітарного університету Берліну та Школи охорони здоров’я Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Директор Інституту підтримки міжнародних досліджень Акконського Гуманітарного університету Берліну, д-р мед. наук, професор Тімо Ульріхс дистанційно прочитав лекцію на тему «Структура та фінансування систем охорони здоров’я на прикладі Німеччини», включену у навчальну програму з предмету «Системи охорони здоров’я» для магістрів спеціальності «Громадське здоров’я». У ній доповідач розкрив основні принципи організації та діяльності страхової системи охорони здоров’я на прикладі Німеччини, акцентуючи увагу на найдієвіших заходах, які дали можливість досягти добрих результатів у боротьбі з коронавірусною хворобою в умовах пандемії.

 

Також було проведено пізнавальну дискусію з приводу епідеміологічної ситуації щодо коронавірусної хвороби (COVID-19), в якій проф. Тімо Ульріхс дав відповіді на запитання д-ра мед. наук, доц. Наталії Теренди – гаранта магістерської освітньо-професійної програми зі спеціальності «Громадське здоров’я», зав. кафедри наук з державного управління Школи охорони здоров’я Національного університету «Києво-Могилянська академія» канд. наук з державного управління; доц. Тетяни Юрочко, зав. кафедри громадського здоров’я та управління охороною здоров’я, проф. Ганни Сатурської, викладачів ТНМУ та Києво-Могилянської академії та студентів обох ЗВО.

Технічну організацію заходу, високоякісний переклад лекції та дискусії забезпечив доц. кафедри громадського здоров’я та управління охороною здоров’я ТНМУ Юрій Петрашик.

Цей захід сприятиме покращенню якості підготовки фахівців громадського здоров’я в Україні, продовженню міжнародної співпраці між ТНМУ та Інститутом підтримки міжнародних досліджень Акконського Гуманітарного університету Берліну.

Висловлюємо щиру вдячність д-ру мед. наук, професору Акконського Гуманітарного університету Берліну Тімо Ульріхсу та сподіваємося на подальшу співпрацю.