Меню Закрити

У ТНМУ нагородили переможців онлайн конкурсу «Вірш у вишиванці»

З нагоди Дня вишиванки та з метою дотримання умов карантину студенти Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського вшанували українські традиції за допомогою онлайн конкурсу «Вірш у вишиванці», який тривав понад два місяці. Таким чином ініціатори заходу надали можливість усім бажаючим взяти участь і творчо підійти до цього.

Головним правилом конкурсу було декламування віршованого твору у вишиванці. Кожен учасник надсилав своє відео на електронну пошту прес-служби ТНМУ (усі відео конвертувалися у потрібний для соціальних мереж формат, робилися презентації учасників, відстежувалося дотримання правил голосування і робився підрахунок голосів силами прес-служби). Кожен творчий доробок був опублікований на ютуб-каналі Тернопільського медуніверситету та офіційних сторінках вишу у фейсбуці та інстаграмі. 30 червня після 21.00 відбувся підрахунок усіх вподобайок (лайків) за кожного учасника на усіх офіційних каналах, де були розміщені відео.

Учасники конкурсу вибирали вірш довільно і могли декламувати його будь-якою мовою, що дало можливість іноземним студентам продемонструвати поетичність їхньої рідної мови. Дехто зі студентів представляв авторські вірші. Обов’язковою умовою для всіх був дрес-код – вишиванка.

Нагородження переможців конкурсу відбулося 13 липня 2020 року на майдані Волі поблизу пам’ятника Данилу Галицькому.

За результатами конкурсу два перших місця отримали студенти з Індії і третє в української студентки, яка запропонувала вірш на гостру соціальну тему. Отже, перше місце має Шруті Аніл Бодке (588 голосів), друге місце – Санкеткумар Кірітбхаї Катірія (559 голосів), третє місце – Олександра Божук (514 голосів). Відзначимо, що Олександра вибрала доволі актуальну поезію і її посил до всіх глядачів отримав багато схвальних відгуків. Подарунок для власниці третього місця відправлено до її місця проживання кур’єрською поштою.

В інших учасників такі результати: Ванзара Міт – 422 голоси, Марія Кушнірук – 350 голосів, Аліна Голенко – 301 голос, Тетяна Бенедюк – 281 голос, Діана Сядачка – 274 голоси, Олеся Полуян – 238 голосів, Каріна Розайко – 217 голосів, Ашутош Ранган – 195 голосів, Анна Курій – 190 голосів, Рупеш Шарма – 175 голосів, Юлія Бандрівська – 168 голосів, Марія Смєшкова – 161 голос, Катерина Давидяк – 153 голоси, Діана Галіяш – 109 голосів, Юлія Крикавська – 100 голосів.

До оргкомітету конкурсу увійшли Михайло Якимчук (стоматологічний факультет, 5 курс), Марія Смєшкова (медичний факультет 2 курс), Оксана Мельничук (медичний факультет 2 курс), Іванна Регалова (фармацевтичний факультет, 3 курс), Мухамед Шумаель Кхан (факультет іноземних студентів, 3 курс), Аліна Голенко (фармацевтичний факультет , 2 курс), Максим Лисюк (стоматологічний факультет, 2 курс), Олександра Божук (медичний факультет, 1 курс).

Дякуємо усім конкурсантам за чесні змагання і гарне представлення поезій та популяризацію вишиванок. На жаль, не вдалося переконвертувати відео Діани Галіяш у відповідний формат для Інстаграму. Просимо надалі всіх студентів відео з будь-яких подій і конкурсів надсилати виключно в форматі mpeg4, адже для нас важливо, аби ви були представлені на усіх офіційних платформах ТНМУ.

Загалом всі вірші привносили неймовірні моменти радості і краси у час карантину і іспитів. Кожен учасник по-своєму є переможцем. Бажаємо всім подальших успіхів і творчого розвитку.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка.