Меню Закрити

Студенти ТНМУ з Гани організували онлайн-зустріч з випускниками університету

Студенти Тернопільського національного медичного університету, як і всі майбутні медики у світі, постійно наполегливо вчаться. Поміж навчанням вони знаходять час на спілкування, самомотивацію, саморозвиток і зустрічі. В умовах карантину представники асоціації студентів Гани організували віртуальне спілкування зі всіма членами земляцтва та нашими випускниками, які не так давно закінчили ТНМУ і уже працюють лікарями. У цій зустрічі взяли участь декан факультету іноземних студентів, професор Петро Сельський і заступник директора центру виховної роботи і культурного розвитку, доцент Олена Покришко.

Петро Романович розповів про здобутки університету упродовж останнього року, кількість ганійців у ТНМУ. Він відзначив те, що студенти з Гани гідно представляють факультет на усіх заходах і є сумлінними у навчанні.

Випускники нашого університету висловили свою підтримку теперішнім студентам. Джуліет Кусі-Боатенг (Juliet KusiBoateng) сказала, що рада чути те, що Асоціація ганійців розвивається. Вона запевнила, що випускники завжди будуть підтримувати студентів, але вони повинні вчитися і бути бездоганними у поведінці, аби виконувати важливу місію – бути амбасадорами Гани в Україні.

Інший наш випускник – Генрі Осей Ампонсах (Henry Osei Amponsah) – звернувся до всіх учасників онлайн-зустрічі зі словами: «Ви повинні постійно вчитися від першого курсу, оскільки медичний університет у Тернополі дає глибокі знання. Це допоможе всім вам після його закінчення успішно і на високі оцінки скласти іспити на підтвердження дипломів, а також мати престижне місце роботи в лікарнях світу. Зі свого досвіду скажу, що саме навчання в ТНМУ дало мені можливість легко і успішно складати іспити не тільки в Гані, проходити співбесіди і отримувати гарні пропозиції від роботодавців».

Самуель Асаре-Боаген (Samuel AsareBoahen) українською мовою звернувся до присутніх відомим висловом: «Хто рано встає – тому Бог дає». Він також наголосив на тому, що потрібно постійно вчитися і вдосконалюватися, щоб бути в своїй країні найкращими лікарями. Самуель додав, що не можна втрачати жодної хвилини даремно.

Олена Покришко подякувала Асоціації студентів Гани, що навіть під час пандемії і карантину студенти продовжують бути креативними, знаходять час на важливі соціальні акції і підтримують тісний контакт з випускниками ТНМУ. Це дуже важливо, оскільки в умовах соціальних обмежень під час карантину в молодих людей виникає певна дезорієнтація у житті. Відповідно настанови старшокурсників і тих, хто вже є лікарями, дає новий поштовх до самодисципліни і кращого навчання.

Також в цю онлайн-зустріч студенти внесли певні нотки творчості. Вони організували дистанційний концерт. Декілька наших студентів  виконали творчі номери, зокрема Саксес заспівала українську колядку, а інший студент продемонстрував танець у костюмі Санти.

Прессекретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Олени Покришко.