Меню Закрити

Колядування священників Бучацького благочиння для колективу ТНМУ

З нагоди різдвяних свят  до Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського 26 січня 2021 року завітали духовні отці Бучацького благочиння Православної церкви України. Вони подарували святковий настрій за допомогою виконання давніх колядок і віншування.

Наприкінці цієї зустрічі всі присутнім разом заспівали відому колядку «Нова радість стала».

Як зазначив отець Михаїл Суханець з села Рукомиш, вітати колектив ТНМУ щороку з цими величними святами для нього особисто і його громади стало традицією. «Як правило, я приїздив сам. Проте цього року Господь дав нам можливість у складі шести священників поділитися радістю з нагоди Різдва Христового з колективом вашого університету. Щиро вдячний за тривалу співпрацю і допомогу нашій громаді з боку ректора, професора Михайла Корди і проректора з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професора Степана Запорожана. Ми раді будемо бачити усіх представників університету, які завітають до нас у гості до Рукомиша», – розповів отець Михаїл.

Колядками і  віншуваннями ТНМУ вітали отець Степан Шкварок (регент колективу), отець Андрій Шкварок, отець Степан Татарин зі своєю дружиною Наталією Татарин, отець Михаїл Суханець, отець Володимир Суханець, отець Володимир Гультяй.

Село Рукомиш у Тернопільській області відоме своєю церква святого Онуфрія, в якій зберігається скульптура святого Онуфрія Великого (XVIII століття). Ця робота належить авторству відомого скульптура Іоана Георгія Пінзеля. Саме село розташоване у мальовничій місцині поблизу Бучача.

Прессекретар ТНМУ Яніна Чайківська.