Меню Закрити

Викладач кафедри фізичної терапії, ерготерапії та фізичного виховання ТНМУ прочитала онлайн-лекцію для представників Донецького національного медичного університету

19 лютого 2021 року асистент кафедри фізичної терапії, ерготерапії та фізичного виховання ТНМУ Анастасія Бай на запрошення професора, завідувача кафедри реабілітаційної та спортивної медицини Донецького національного медичного університету Валерія Сокрута за допомогою платформи Google Освіта (Google клас) прочитала лекції професійного характеру з питань ерготерапії для викладачів, лікарів ФРМ, студентів Донецького національного медичного університету.

На фото – асистент кафедри фізичної терапії, ерготерапії та фізичного виховання АнастасіяБай.

Зазначимо, що 25 березня 2019 року було внесено зміни до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 28.10.2002 № 385 «Про затвердження переліків закладів охорони здоров’я, лікарських, провізорських посад, посад молодших спеціалістів з фармацевтичною освітою, посад професіоналів у галузі охорони здоров’я та посад фахівців у галузі охорони здоров’я у закладах охорони здоров’я». У зв’язку з цим введено нові посади, а саме: фізичний терапевт, ерготерапевт, асистент фізичного терапевта та асистент ерготерапевта. Це дає можливість закладам охорони здоров’я формувати мультидисциплінарні реабілітаційні команди, оскільки реабілітаційні заходи на всіх рівнях реабілітації повинні здійснюватися мультидисциплінарними командами. Тому питання ерготерапії в Україні сьогодні займає провідні позиції в обговореннях між науковцями і спеціалістами реабілітаційної галузі.

Анастасія Бай постійно вдосконалює свою наукову та практичну базу з ерготерапії. У рамках підписаної угоди про співпрацю між Тернопільським національним медичним університетом імені І.Горбачевського та Академією фізичного виховання імені Й.Пілсудського у Варшаві 18-29 листопада 2019 року вона пройшла фахове стажування з ерготерапії на базі кафедри ерготерапії факультету реабілітації. Анастасія Бай часто є учасником всеукраїнських і міжнародних конференцій з фізичної терапії та ерготерапії. Під час однієї з них відбулася урочиста презентація українського перекладу «Мінімальних стандартів освіти ерготерапевтів» від Всесвітньої федерації ерготерапевтів, до перекладу яких долучилася Анастасія Бай як член Українського товариства ерготерапевтів.