Меню Закрити

«Оптимістичну терапію» Наталка Михно представила в бібліотеці ТНМУ

10 лютого 2021 року в бібліотеці Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського відбулася зустріч з українською письменницею, публіцисткою, громадською діячкою Наталкою Михно.

Наталка Михно народилася 25 червня 1973 року в місті Івано-Франківську в родині вчителів. Навчалася на філологічному факультеті Тернопільського державного педагогічного університету. Працювала вчителем Теребовлянської класичної гімназії, науковим співробітником історико-краєзнавчого музею, займалася громадсько-політичною роботою. Потім була грін карта, переїзд до США, повернення в Україну, робота в Тернопільській ОДА… Зараз Наталка Михно очолює Теребовлянську централізовану систему публічно-шкільних бібліотек.

У 2005 році вона видала свою першу книгу «Марево духу», в якій поряд з історією справжнього кохання описала древню історію Теребовлі. 2008 року побачила світ книга «Аристократи духу». За рік письменниця видала третю частину трилогії «Сила духу» та роман «Звільнення». Окрім того, у доробку нашої гості — серія  книг «Мандрівка Україною»: «Скарби твого міста: Теребовля» (2010 рік), «Скарби твого селища: Микулинці» (2011 рік). Готується до друку ще одна книга з серії — «Скарби твого міста: Тернопіль».

Під час зустрічі Наталка Михно розповіла про себе, свою творчість та презентувала книгу «Звільнення». За словами авторки, книга присвячена її великій мрії про Україну. «Я переконана, що ми житимемо у розкішній, заможній країні, – каже Наталка. – І я настільки у це вірю, що мрія обов’язково здійсниться. Кожен українець повинен пам’ятати і знати, що належить до надзвичайно талановитої нації. Ми повинні звільнитися від сумнівів. І вірити, працювати, творити – усе у нас тоді складеться якнайкраще».

Переглянути відеозапис зустрічі можна тут: