Меню Закрити

ТНМУ отримав медичне обладнання партнерів з Канади – Університету МакЮена

У березні 2021 року навчально-науковий інститут медсестринства Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського отримав благодійну допомогу у вигляді медичного обладнання від Університету МакЮена (м. Едмонтон, Канада).

Співпраця між ТНМУ та Університетом МакЮена триває ще з 2014 року. За цей час були реалізовані три грантових проекти, здійснювався обмін викладачами та студентами. Впродовж трьох останніх років в навчальні плани з підготовки фахівців зі спеціальності «Медсестринство» обох університетів введений спільний канадсько-український курс «Глобальне здоров’я».

Отримане цьогоріч медичне обладнання, а саме два інфузіомати, чотири пульсоксиметри, електрокардіограф, модель передпліччя для відпрацювання ін’єкцій, буде використовуватися в лабораторії практичних навичок навчально-наукового інституту медсестринства під час проведення практичних занять, а також проходження практики студентами – майбутніми медичними сестрами.

Особливо це цінно сьогодні, в час пандемії, коли можливість рутинної клінічної студентської практики є обмеженою, а підготовка кваліфікованих медичних сестер, здатних працювати з сучасним медичним обладнанням, є надзвичайно затребуваною.

Щиро дякуємо керівництву Університету МакЮена та директору Українських ініціатив, Українського центру ресурсів та розвитку Університету МакЮена Ларисі Гайдук за подароване медичне обладнання.

Ми високо цінуємо нашу співпрацю і готовність сприяти розвитку медсестринства в Україні.