Меню Закрити

Лікарі-інтерни ТНМУ одні з найкращих в Україні за результатами складання ліцензійного іспиту «Крок 3»

На офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України повідомили, що 90,3% лікарів-інтернів успішно склали іспит «Крок 3. Загальна лікарська підготовка». Загалом цей екзамен складали 6682 інтерни, з них 54,5% навчалися на державній формі та 45,5% – за кошти фізичних або юридичних осіб. Ліцензійний інтегрований іспит «Крок 3» Центр незалежного тестування при МОЗ України організував 30 березня 2021 року. Лікарі-інтерни Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського увійшли до числа тих, хто має найвищі результаті зі складання цього екзамену. Високі оцінки отримали і представники Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.Амосова НАМН України, Буковинського державного медичного університету, Дніпропетровського державного медичного університету, Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

«Встановлені карантинні обмеження та впровадження дистанційної форми навчання не вплинули негативно на результати іспиту. У 2019 році екзамен не склали 25,7% інтернів, у 2020-му – 13,2%, а у 2021-му – 9,7%», – розповіла заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

Іспит відбувся у 21 закладі вищої та післядипломної освіти, які займаються підготовкою лікарів-інтернів. Серед них 18 закладів перебувають у підпорядкуванні Міністерство охорони здоров’я, два – підпорядковані Міністерству освіти і науки, а також один приватний заклад вищої освіти.

Іспит складали інтерни 31 спеціальності інтернатури. Найбільша кількість осіб навчалася за спеціальностями: «Внутрішні хвороби» (1131 інтерн) – 16,9% від усіх; «Загальна практика – сімейна медицина» (610 інтернів) – 9,1%; «Акушерство та гінекологія» (608 інтернів) – 9,1%; «Хірургія» (563 інтерни) -8,4%; «Анестезіологія та інтенсивна терапія» (484 інтерни) – 7,2%; «Дерматовенерологія» (376 інтернів) – 5,6%; «Радіологія» (336 інтернів) – 5,0%; Найменше інтернів було за спеціальностями «Мікробіологія і вірусологія» (4 інтерни), «Загальна гігієна» (3 інтерни), «Фізична та реабілітаційна медицина» (2 інтерни).

Вітаємо наших лікарів-інтернів з чудовим результатом і відмінними знаннями. Бажаємо їм завжди висококваліфікованим фахівцями і постійно вдосконалювати свою лікарську майстерність.