Меню Закрити

У ТНМУ з представниками Литви домовилися про програму подвійних дипломів щодо підготовки парамедиків

У Тернопільському національному медичному університеті імені І.Горбачевського 14 квітня 2021 року перебувала литовська делегація на чолі з головою Асоціації парамедиків Литви Рітісом Малашаускасом та двома випускниками Коледжу Святого Ігнатіуса Лойоли. Зазначимо, що цей навчальний заклад займається підготовкою парамедиків.

Гості зустрілися з ректором ТНМУ, професором Михайлом Кордою. Під час зустрічі мова йшла про те, що однією з цілей візиту є налагодження тісної співпраці зі студентами-парамедиками нашого вишу. У Литві випускники Коледжу Святого Ігнатіуса Лойоли створили молодіжний осередок асоціації парамедиків і мають бажання об’єднати зусилля з українцями, щоб розвивати цей напрям на європейському просторі. Для молодих людей це корисна практика взаємодії, комунікації і професійного вдосконалення.

Окрім того, обговорювалося питання започаткування програми подвійних дипломів, завдяки якій випускники зможуть отримати дипломи Коледжу Святого Ігнатіуса Лойоли і ТНМУ. Реалізація цього освітнього проєкту дасть можливість кращі здобутки з підготовки парамедиків закладу вищої освіти у Каунасі і ТНМУ зробити доступними для молодих людей Литви і України.

Рітіс Малашаускас запевнив у готовності литовських колег приймати наших студентів на практику в систему екстреної медичної допомоги. Він також озвучив побажання щодо того, аби студенти Коледжу Святого Ігнатіуса Лойоли приїжджали для відпрацювання практичних навичок у центрі симуляційного навчання ТНМУ. Зазначимо, що литовські колеги визнали наш центр одним з найкращих в Європі. Окрім того, є вже певний досвід щодо академічного обміну студентами і викладачами. Наприклад, минулого року литовські студенти навчалися у ТНМУ упродовж тижня. Їхнє перебування співпало з організацією «Кременецького медичного ралі». Викладачі ТНМУ у свою чергу упродовж двох тижнів проводили заняття з кваліфікованих заходів реанімації для студентів Коледжу Святого Ігнатіуса Лойоли.

Ректор ТНМУ під час зустрічі з литовською делегацією підтвердив готовність до впровадження програми подвійних дипломів.

Прессекретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини автора.