Меню Закрити

Визначено переможців шахового турніру в ТНМУ

11 квітня 2021 року відбувся ІІІ традиційний шаховий онлайн-турнір «Chess spring 2021 Arena». У цих спортивних змаганнях взяли участь 29 осіб. Це на 7 учасників більше, ніж попереднього разу, що свідчить про популяризацію шахів серед студентів Тернопільського національного медичного університету. Упродовж 90 хвилин змагань було зіграно 127 партій та зроблено 7713 ходи. За кожну перемогу в шаховій партії учасник отримував 2 бали, за нічию – 1, за поразку – 0.  Місця переможців розподілились таким чином:

– перше місце посів Олександр Іванюк (ММ-507),

– друге місце –Якимчук Михайло (інтерн-стоматолог),

– третє місце вдалося здобути студенту другого курсу факультету іноземних студентів – Muhammad Talha (ІМ 230).

Переможець турніру Олександр Іванюк зазначив, що вдячний Тернопільському національному медичному університету за змогу відволіктися від навчання і провести час за шаховою дошкою. «За тиждень до змагань я готувався до турнірного дня, вирішував різні задачі з шахів, також грав шахові партії. Грати в шахи навчив мене батько ще в дитинстві. Потім самостійно вдосконалював свої вміння, а також переглядав безкоштовні відеоуроки на YouTube. Улюблений шахіст – Вадим Довченко, український КМС, автор каналу «шахи українською» на YouTube», – додав Олександр.

Михайло Якимчук розповів про те, що захоплюється шахами ще з школи. А в університеті зміг ще більше реалізуватися у цьому виді спорту. Брав учать у командних змаганнях серед університетів Тернополя. Згадує, що команда шахістів ТНМУ завжди була серед переможців. Також завдяки нашому університету йому вдалось двічі взяти учать у щорічних змаганнях з шахів серед медичних університетів України, які проводились у Києві при університеті НМУ та у ІФНМУ. Йому дуже приємно, що у медичному університеті цінують та люблять такий вид спорту як шахи. Улюблений шахіст – Пол Морфі, американський шахіст; найсильніший у світі в середині XIX ст.

Muhammad Talha також поділився враженнями: «Я дуже щасливий, що отримав 3 місце. Мої суперники були сильними і було непросто виграти 18 балів. Я отримав гарну підготовку в останньому турнірі, за результатамия кого потрапив у топ-10 гравців. Скажу, що шахи – це дуже красива гра, яка вимагає зосередженості, терпіння та наполегливості. Я люблю цей вид спорту. Грати в шахи я навчився в дитинстві, а моїм вчителем був тато. У 17 років я серйозно поставився до шахів, будучи учнем школи. До цього турніру підготувався за допомогою кількох складових. Я був розчарований своєю поразкою в попередніх змаганнях, тому почав постійно тренуватися і грати різні партії, читав книги з мистецтва шахів і різними випадками. Під час підготовки використовував chess.com, а також lichess.org для вивчення та розгадування головоломок. Я думаю, що легше вчитися та грати в Інтернеті, ніж в автономному режимі, оскільки вигляд дошки, а також технології допомагають швидко вчитися, і ви можете аналізувати ігри та виправляти помилки. Моїм улюбленим гравцем є Боббі Фішер».

Вітаємо переможців турніру «Chess spring 2021 Arena». Нагородження цінними призами відбудеться після завершення карантину. А поки що бажаємо усім учасникам успіхів та наснаги в удосконаленні шахової майстерності.

Висловлюємо подяку організаторам, учасникам турніру, керівнику центру виховної роботи Руденко Марті Ігорівні, прессекретарю ТНМУ Яніні Чайківській, інформаційному сектору студентського парламенту та всім, хто долучився до створення та проведення турніру «Chess spring 2021 Arena».