Меню Закрити

Федерація студентів Пакистану ТНМУ обрала нового президента

З метою кращої координації співпраці, взаєморозуміння і організації навчального, побутового, комунікативного процесів і активізації позанавчальної діяльності в Тернопільському національному медичному університеті імені І.Горбачевського на громадських і добровільних засадах діють асоціації іноземних студентів. Представники кожної країни об’єднуються у своєрідні земляцтва, обирають лідерів, яким делегують права та обов’язки щодо представлення інтересів студентів на рівні адміністрації вишу, налагодженні конструктивного діалогу з представниками інших країн, жителями міста.

24 квітня 2021 року відбулися чергові вибори лідерського активу в Федерації студентів Пакистану, які навчаються в ТНМУ. Модераторами цього процесу були шестикурсники Мухаммад Файзан і Наяб Хусайн.

Перед початком виборів зі звітом про свою роботу виступили члени попереднього лідерського складу Акшай Кумар, Наяб Хусайн та Газаль Шах. Акшай Кумар сказав, що для кожного з пакистанців навчання має бути на першому місці, щоб не соромно було повертатися додому. «В ТНМУ ви представляєте Пакистан, а повернувшись додому будете представляти свою альма-матер, яка насправді дає дуже багато можливостей для навчання, самовдосконалення, здобуття практичних навичок, які потрібні у лікарській практиці», – додав попередній президент федерації.

За право бути наступними лідерами змагалося дві команди, кожна з яких мала попередню можливість представити свої програми і бачення розвитку ФСП. Голосування відбулося за допомогою заповнення Google форми.

Більшість голосів отримав Радж Кумар (ІМ-552) і став наступним президентом Федерації студентів Пакистану, а віце-президентом обрали Аксу Шах (ІМ-449).

Новообрана команда подякувала за кількарічну працю попередньому президенту асоціації Акшаю Кумару і віце-президентам Наябу Хуссейну та Газалі Шах. Також студенти висловили вдячність заступнику директора центру виховної роботи і культурного розвитку ТНМУ, доценту Олені Покришко за організацію прозорих виборів. Команда також вдячна доктору Шазаду Наджаму та доктору Алі Разі за підтримку пакистанської студентської спільноти.

Прессекретар ТНМУ Яніна Чайківська.