Меню Закрити

Студенти ТНМУ ознайомили вчителів і учнів Волинської області з основами знань про імунітет

З нагоди Всесвітнього тижня імунізації студенти медичного факультету ТНМУ Іван Луцик (ММ-208) та Уляна Дишко (ММ-204) організували низку заходів на тему «Імунітет та імунізація» у школах Волинської області. Зокрема лекції слухали учні ЗЗСО «Ветлівський ліцей» (Камінь-Каширський район), Волинського наукового ліцею-інтернату (м. Луцьк), Луцької ЗОШ №2, а також учасники Волинського осередку Федерації дебатів України. Окрім того, у ЗЗСО «Ветлівський ліцей» була організована зустріч з педагогами, які виявили бажання почути більше інформації про вакцини перед наступним етапом імунізації від COVID-19.

У зв’язку з актуальною епідемічною ситуацією заходи відбулися у змішаному форматі: як онлайн, так і вживу. Студенти розповіли про імунітет і його складові, ознайомили слухачів з основними класами вакцин, розкрили головні пункти стратегії SARS-CoV-2 в організмі людини і наголосили на особливостях сучасних щеплень від COVID-19.

Окрім пасивного сприйняття інформації, слухачі долучалися до обговорення: висловлювали власну думку на тему, задавали питання доповідачам, а також наводили приклади підозрілої інформації яку їм доводилося чути.

Студенти сподіваються, що надана у рамках проведених заходів інформація допоможе усім слухачам краще орієнтуватись у питаннях імунітету та вакцин, розвиватиме критичне мислення.

Організатори висловлюють подяку адміністрації і працівникам закладів освіти, а також Світлані Олексіївні Никитюк за надану інформацію та допоміжні матеріали для лекцій, Марті Ігорівні Руденко за сприяння у організації заходів.

Іван Луцик.