Меню Закрити

Студентка ТНМУ представлятиме університет на міжнародному конкурсі в Польщі

20 травня 2021 року студентка медичного факультету, учасниця науково-краєзнавчої студії «Терполяни», громадських організацій Марта Струк зайняла почесне третє місце у вокальному конкурсі-відборі «Międzynarodowy festiwal pieśni legionowej», який відбувся вперше в Україні за підтримки Тернопільської міської ради та генерального консульства республіка Польща в місті Луцьк.

Студентка нашого університету була нагороджена дипломом третього ступеня Генерального від аташе консульства Республіки Польща в Луцьку Piotr Urbanowicz, грошовою винагородою та сертифікатом про участь у фестивалі.

Цей захід дав можливість суддям конкурсу обрати кращих виконавців, які поїдуть у вересні в місто Переворськ (Польща) з метою представлення України.

Марта Струк здобула призове місце та отримала можливість презентувати на міжнародному рівні наш університет. Напередодні студентка разом зі заступником директора з концертної роботи Тернопільської обласної філармонії, керівником колективу «Збруч» Василем Івановичем Ірмійчуком та його підопічними зустріли польських гостей та організаторів конкурсу Zofia Paczóska та Wojciech Bardowski у найкращих українських традиціях, хлібом та сіллю.

Марта Струк поділилась своїми враженнями та думками про конкурс опісля концерту та нагородження: «Мене переповнюють неймовірні відчуття та емоції. Це величезний досвід та чудова можливість представляти наш університет на такому масштабному рівні. Я дуже щаслива, що подолала цю першу сходинку. Користуючись нагодою, хочу подякувати викладачам та студентам нашої команди за шалену підтримку, а також організаторам цього конкурсу Zofia Paczóska та Wojciech Bardowski та Василю Івановичу Ірмійчуку за чудову можливість проявити себе та розвиватись у цьому творчому напрямку».

Координатор міжнародних проектів науково- краєзнавчої студії «Терполяни» та ГО «Інститут досліджень національної спадщини» Тарас Кадобний.