Меню Закрити

Члени приймальної комісії ТНМУ пройшли тренінг щодо прийому вступників з тимчасово окупованих територій

22-27 травня відповідальний секретар приймальної комісії, доцент Ігор Драч та заступник відповідального секретаря, доцент Григорій Загричук пройшли тренінг «Освітні центри Донбас/Крим-Україна: особливості вступної кампанії-2021». Навчання відбулося у селі Космач Івано-Франківської області у приміщенні Міжнародної зеленої школи. Організаторами стали громадська організація «Фонд «Відкрита політика» та Міністерство освіти і науки України за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Програма тренінгу була надзвичайно насиченою та корисною для підготовки до вступної кампанії. Зокрема, ознайомлення з новою нормативно-правовою базою, процедурою спрощеного прийому, особливості промоції освітніх центрів «Донбас/Крим-Україна» у закладах освіти, менеджмент в «хмарах», навчальний компонент з принципів гендерної рівності та соціальної інклюзії.

У Міжнародній зеленій школі зібралися представники приймальних комісій ЗВО з Рівного, Житомира, Івано-Франківська, Чернівців, Києва, Луганська та Донецька, що дало багато нових знайомств та досвіду. Спільними зусиллями учасники розробили проект сайту Освітнього центру, дорожню карту організації роботи, систематизувати документообіг ОЦ. Учасники підготували медіамапу регіонів України, яка дозволить оперативно розміщувати інформацію для вступників з тимчасово окупованих територій, взяли участь у розробці методичних рекомендацій для працівників освітніх центрів приймальних комісій.

Організаторам вдалося залучити цікавих спікерів. Представники університетів змогли поспілкуватися з начальником головного управління вищої освіти і освіти дорослих МОН Світланою Кретович, державним експертом експертної групи з питань вищої освіти та освіти дорослих Віталієм Носоком, керівником Фонду «Відкрита політика» Іриною Ждановою. Корисним був досвід керівника ОЦ Херсонської державної морської академії Ірини Марченко.

Незважаючи на інтенсивний графік, знайшовся час і на профілактику професійного вигоряння: дихальну гімнастику, гімнастику Джекобсона, розучування давніх веснянок, традиційні гуцульські танці, майстер-клас в етномайстерні з писанкарства, похід у гори та до водоспаду і, звісно, на смачні гуцульські сири. Приймальна комісія ТНМУ дякує організаторам та спонсорам тренінгу, ГО «Фонд «Відкрита політика», МОНУ та USAID, і бажає усім абітурієнтам вступити на омріяну спеціальність.