Меню Закрити

Студенти-медики були волонтерами під час вакцинації тернополян

Цими вихідними, 5-6 червня 2021 року, з ініціативи Тернопільської обласної державної адміністрації та Тернопільської міської ради, у ЦМДІ імені О.Довженка розпочав роботу тимчасовий пункт вакцинація жителів Тернопільської області проти COVID-19.

Це перший пункт вакцинації, який створений для жителів Тернополя та області. Тернопіль долучився до Всеукраїнської акції вакцинації, згідно з постановою МОЗ України.

На прохання департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА та відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення ТМР, також з ініціативи адміністрації ТНМУ волонтерами під час вакцинації були студенти-медики нашого вишу.

Упродовж двох днів студенти четвертого курсу медичного факультету Назар Гуральчук, Віталій Гембрівський, Віталій Чайківський, Богдан Пилипчук, Мар’ян Коліно та Олексій Яцюк на чолі і керівником відділу виробничої практики студентів, к.м.н Максимом Герсимюком допомагали в організації роботи пункту вакцинації.

У ці дні щеплення вакциною CoronaVac мали можливість не лише, ті громадяни, які були зареєстровані у додатку «Дія», а й усі бажаючі. Протягом двох днів свою дози вакцини отримали понад 700 жителів Тернополя та області.

Надалі, щовихідних всі охочі матимуть змогу пройти вакцинацію, а в інші дні вакцинуватимуть осіб зі спеціальних категорій, визначених Міністерством охорони здоров’я України: лікарі, вчителі тощо.

Працюватиме пункт вакцинації на базі КП «ЦДМІ ім. О. Довженка», що на проспекті Злуки, 45 щодня з 9.00 до 16.00.

Інформацію подав відділ виробничої практики студентів.