Меню Закрити

ТНМУ представив свої досягнення на форумі «Тернопільщина – кластер можливостей»

9 червня 2021 року у Києві відбувся форум-презентація економічного потенціалу нашої області – «Тернопільщина – кластер можливостей», у якому взяла участь делегація Тернопільського національного медичного університету на чолі з в.о. проректора з наукової роботи, керівником наукового відділу, доктором медичних наук Оксаною Шевчук.

Захід організувала Тернопільська обласна рада спільно з Торгово-промисловою палатою України. Відкрили форум голова Верховної Ради України Дмитро Разумков і президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков. Під час заходу учасники обговорили потенціал Тернопільщини, можливі шляхи інвестиційного співробітництва, презентували найкращі компанії області, її туристичні принади та освітні заклади.

У роботі форуму взяли участь представники понад 30-ти країн світу, міжнародних організацій, провідних банківських установ, інвестиційних компаній, які зацікавлені у реалізації бізнес-проектів на території України.

На форумі-презентації ТНМУ продемонстрував потужності вишу, останні наукові досягнення, інноваційні медичні винаходи, книжкову продукцію видавництва «Укрмедкнига», презентував наукові журнали ТНМУ. Представники делегації розповіли про особливості організації освітнього процесу, міжнародну співпрацю, академічну мобільність, відповіли на запитання гостей.

«Ми задоволені тим, що досягненнями і умовами навчання в ТНМУ цікавилося багато відвідувачів заходу. Приємно було чути позитивні відгуки наш виш. Я вважаю, що це результат роботи усього колективу університету, адже завдяки злагодженій роботі ТНМУ – лідер серед медичних закладів вищої освіти України, займає провідні позиції у міжнародних та національних рейтингах», – зазначила Оксана Шевчук.

Під час форуму було укладено низку договорів про співпрацю, обговорено можливість реалізації спільних проєктів. Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко подякував усім, «хто долучився до представлення товарів та послуг на виставці-презентації найкращих компаній регіону, громад краю та навчальних закладів області!».

Надія Олійник.