Меню Закрити

Для працівників ТНМУ проведено навчання з пожежної безпеки

17 червня 2021року в Тернопільському національному медичному університеті імені І.Горбачевського відбулися навчання з питань пожежної безпеки для завідувачів гуртожитків та комендантів навчальних корпусів, до обов’язків яких належить виконання заходів пожежної безпеки. До теоретичних та практичних занять доєдналися також чергові та відповідальні за пожежну безпеку представники кафедр навчально-наукового інституту моделювання та аналізу патологічних процесів ТНМУ.

Навчання організували викладач Михайло Леськів та інструктор Богдан Черняк, які є представниками навчального пункту аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Тернопільській області.

Ініціаторами навчань були працівники господарської частини ТНМУ. Участь у навчаннях взяли 35 працівників Тернопільського медуніверситету.

Рятувальники розповіли присутнім про стан пожежної безпеки у навчальних закладах Тернополя й області, представили статистику виникнення пожеж, наголосили на тому, яких правил потрібно дотримуватися, щоб запобігти загоранням у гуртожитках, вказали, на що особливо треба звертати увагу у разі виникнення надзвичайних ситуацій у приміщеннях. Працівників теоретично навчили, як проводити евакуацію з навчальних корпусів. Зокрема фахівці наголосили, що під час виходу варто не панікувати, діяти чітко і злагоджено, дотримуючись плану евакуації. Виходи при цьому варто тримати вільними і, насамперед, евакуйовувати студентів, допомагаючи їм вийти у безпечне місце.

Після цього здобуті знання учасники навчань закріплювали практично. Працівники спробували ліквідувати умовну пожежу, користуючись вогнегасниками та знаннями, отриманими від викладачів Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Журналістка ТНМУ Соломія Гнатишин.

Світлини авторки.