Меню Закрити

Вітання Івана Сміяна для випускників ТНМУ 2021 року

Іван Семенович Сміян упродовж 16 років очолював Тернопільський медичний університет (тоді ще інститут). Його ректорство припало на 1981-1997 роки. Незважаючи на свій поважний вік, він постійно пам’ятає про наш університет, цікавиться його розвитком і досягненнями, а також життям і успіхами студентів вишу.

З нагоди 61-го випуску лікарів медичного факультету, 17-го випуску провізорів фармацевтичного факультету, 13-го випуску лікарів стоматологічного факультету та 24-го випуску навчального-наукового інституту медсестринства, першого випуску магістрів за спеціальністю «Громадське здоров’я» і першого випуску парамедиків Іван Сміян передав вітання молоді. Він побажав усім, хто 24 червня 2021 року отримав диплом ТНМУ, не зупинятися на досягнутому, мати амбітні цілі і впевнено йти до них.

У своїх побажаннях Іван Семенович опирався на власний життєвий досвід і приклад. Сьогодні він є українським вченим у галузі медицини, доктором медичних наук, професором, академіком Академії наук вищої школи України, членом-кореспондентом Національної академії медичних наук України, а також автором і співавтором понад 700 наукових і навчально-методичних праць, у тому числі 72 монографій, посібників, брошур, лекцій. Іван Сміян відзначається великою працездатністю: через три роки після закінчення вишу і будучи практичним лікарем він захистив кандидатську дисертацію, а через 10 років – докторську, ще через 5 років була опублікована його перша одноосібна монографія.

Перебуваючи на заслуженому відпочинку, Іван Семенович продовжує натхненно працювати, зокрема видав 32 авторські книги спогадів.

Насамкінець, у своєму вітанні Іван Семенович побажав всім випускникам світлого шляху!