Меню Закрити

Представники Пакистанської студентської федерації ТНМУ організували конференцію з нормальної фізіології

Члени пакистанської спільноти Тернопільського національного медичного університету організували першу медичну онлайн конференцію з нормальної фізіології. Вона була проведена на платформі MSTeams, якою студенти користувалися протягом усього навчального року. Відповідальним за організацію наукового форуму був Кумар Аміт, який виконує обов’язки керівника академічного напрямку федерації, та президент цієї федерації Радж Кумар. Загалом у конференції взяло участь 23 учасники.

Темою конференції були питання, пов’язані нормальною фізіологією людини. Відповідно всі виступи і наукові дослідження студентів оцінювали завідувач кафедри фізіології, професор Степан Вадзюк, доцент Неоніла Зятковська, доцент Ігор Паньків, доцент Людмила Татарчук, доцент Оксана Ратинська. До складу наукового журі увійшли заступник декана факультету іноземних студентів, доцент Оксана Лебідь, заступник директора центру виховної роботи та культурного розвитку, доцент Олена Покришко. Запрошеним на конференцію був патрон Пакистанської студентської федерації ТНМУ Шахзад Наджам.

Першим до всіх присутніх звернувся модератор конференції Кумар Аміт. Він привітав журі, подякував викладачам за підтримку студентів навіть у літній час. Професор Степан Вадзюк та доцент Оксана Лебідь побажали усім учасникам плідної праці.

Мухаммад Талха (IM-330) доповів про фізіологічні механізми пам’яті та навчання, Салеха Мустафа (IM- 642) – про фізіологію дихальної системи, Кіран Му нір (IM- 375) розповіла про фізіологію сечової системи, детально охарактеризувала діяльність нирок, Іншал Ахмед (IM-429) – про фізіологію травної системи та Ріда Сахер (IM- 448) обрала тему фізіології провідності серця.

Журі визначило кращих доповідачів. Ними стали Салеха Мустафа та Кіран Мунір. Викладачі подякували студентам за організацію цієї конференції та висловили побажання організовувати більше подібних заходів для покращення та поглиблення знань студентів.

Студенти вдячні професорсько-викладацькому складу кафедри нормальної фізіології ТНМУ за отриманий безцінний досвід, адже кожну доповідь вони не тільки уважно вислуховували, але й ставили питання, уточнювали деталі, пояснювали сказані інколи доповідачами неточності. Доцент Неоніла Зятковська зазначила, що глибокі знання з фізіології є запорукою успіху у подальшому навчанні та знадобляться лікареві протягом усієї роботи в майбутньому.

Пакистанська студентська федерація ТНМУ висловлює подяку доценту Олені Покришко за постійну підтримку та допомогу в організації цієї конференції.