Меню Закрити

Сергій Гаріян: від мрії до успіху

У бібліотеці Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського відбулася зустріч із лікарем ортопедом-травматологом вищої категорії, викладачем міжнародної асоціації AO Trauma, співзасновником АО Травма Україні, завідувачем ортопедо-травматологічним відділенням Тернопільської університетської лікарні, Заслужений лікар України Сергієм Васильовичем Гаріяном. Вона продовжила цикл зустрічей «Випускники ТНМУ — гордість університету».

Сергій Васильович народився 25 грудня 1977 року в сім’ї лікарів. Як і батьки, закінчив Тернопільський медінститут. Під час навчання на першому курсі за обміном студентами побував у Франції, в місті Бресті. Там жив у сім’ї лікарів, відвідував місцевий медичний університет, складав іспити разом із французькими студентами. Мав гарний результат, тому його запросили на стипендіальне навчання. Але він відмовився й повернувся додому.

Із третього курсу працював у міських травмпунктах, згодом – у міських лікарнях. Від 2000 року працює в Тернопільській обласній клінічній лікарні (нині— Університетська лікарня). Від 2013 року очолює ортопедо-травматологічне відділення.

У 2018 році з нагоди Дня прапора та 27 річниці Незалежності України Сергій Васильович Гаріян отримав звання «Лицар Вітчизни», орден «Золотий хрест честі і звитяги», іменну зброю — лицарську шаблю та нагрудний знак «Лицарський Легіон України». Цю почесну нагороду присвоюють за високу національну гідність, активну участь у збереженні та захисті Української держави.

У 2019 році Указом Президента України доктору Гаріяну присвоєно почесне звання  Заслужений лікар України.

Під час зустрічі Сергій Гаріян розповів про студентські роки в Тернопільській медичному інституті, своїх викладачів, бібліотеку і книгу та їх роль у навчанні та професійному зростанні лікарів, досвід роботи, професійні досягнення і плани на майбутнє.

Пан Сергій побажав нашим студентам міцного здоров’я, відмінного навчання та успіхів у майбутньому професійному житті. Він порадив усім майбутнім лікарям багато працювати, не боятися поразок та впевнено йти до мети.

Переглянути відеозапис зустрічі можна за посиланням: