Меню Закрити

Керівник наукового відділу ТНМУ взяла участь у форумі «Інтернаціоналізація українських закладів вищої освіти 2021: німецько-український досвід»

8-9 вересня 2021 року у Київському національному університеті імені Т.Шевченка обговорили питання глобалізації вищої освіти в межах дводенного форуму «Інтернаціоналізація українських закладів вищої освіти 2021: німецько-український досвід». Співорганізаторами заходу стали представники науково-дослідної частини, відділу міжнародного співробітництва КНУ і Німецька служба академічних обмінів DAAD.

З боку Міністерства освіти і науки України до роботи форуму долучився заступник з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов, Національний офіс Еразмус+ в Україні представляла Світлана Шитікова. В обговореннях взяли участь представники провідних українських ЗВО. Тернопільський національний медичний університет представляла керівник наукового відділу Оксана Шевчук.

Упродовж першого дня заходу учасники мали нагоду освоїти навички щодо пошуку можливостей для міжнародних наукових і академічних обмінів, вивчення базових засад щодо мотивації й саморозвитку на шляху до інтернаціоналізації освітнього процесу в Україні. Другий день було присвячено ретельному аналізу досвіду чинних німецько-українських ініціатив у галузі вищої освіти й міжнародного партнерства.