Меню Закрити

Петро Сельський: бути щасливим — це вибір

24 вересня 2021 року, в рамках Декади відкритих дверей, приуроченої до Всеукраїнського дня бібліотек, в університетській бібліотеці відбулася чергова зустріч із циклу «Випускники ТНМУ — гордість університету». Цого разу гостем бібліотеки став талановитий науковець і успішний менеджер, декан факультету іноземних студентів ТНМУ, доктор медичних наук, професор Петро Романович Сельський.

Петро Романович закінчив Тернопільську державну медичну академію імені І.Горбачевського (зараз — Тернопільський національний медичний університет) у 1998 році. Після закінчення вишу два роки працював у Тернопільській обласній лікарні. Від 2001 працює в Тернопільському медичному університеті на кафедрі патологічної анатомії з секційним курсом та судової медицини.

За ці 20 років Петру Романовичу вдалося досягти чимало: захистити кандидатські (2005) і докторську (2014) дисертації, стати професором, очолити один з найбільших факультетів ТНМУ – факультет іноземних студентів (2015).  Професор Сельський – автор понад 100 наукових праць, 4 монографій та 2 посібників. Основні напрямки його наукової діяльності – проблеми клініко-морфологічних проявів патології матки, ендокринної системи; застосування інноваційно-інформаційних методик у медичних дослідженнях та розробка інформаційних систем при підготовці медичних фахівців. У 2018 році за результатами студентського опитування Петро Романович Сельський став одним з найкращих лекторів університету.

Під час зустрічі професор Сельський згадав студентські роки, своїх викладачів, розповів про бібліотеку і книгу та їх роль у навчанні та професійному зростанні медика, а також поділився секретами свого професійного успіху. На завершення Петро Романович побажав студентам ТНМУ знайти свій шлях у житті, впевнено йти до мрії і бути щасливими. Адже бути щасливим – це особистий вибір кожного.

Переглянути відеозапис зустрічі можна за посиланням: