Меню Закрити

XI щорічне паломництво викладачів ТНМУ до Зарваниці

25 вересня 2021 р. у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася чергова щорічна професійна проща освітян, яка є традиційною напередодні Дня працівника освіти.

Гаслом цьогорічного паломництва педагогів стали слова патріарха Йосифа Сліпого «Віра і наука – два крила». Участь у прощі взяли вчителі, вихователі, працівники закладів освіти Тернопільщини та інших областей Західної України. Також у цей день, подолавши неблизький паломницький шлях, на прощу до Зарваниці прибули духовенство та вірні Мукачівської греко-католицької єпархії.

14 викладачів Тернопільського держаного медичного університету імені І.Горбачевського за сприянням керівництва вишу також мали можливість доєднатися до спільної молитви на чолі з єпископ-помічником Тернопільсько-Зборівським Теодором (Мартинюком) за Божу опіку над працівниками освіти та добру науку і просвітлення розуму для учнів, студентів і всіх тих, хто пізнає світ на Славу Божу.

У пастирському слові владика роздумував над значенням чесноти мудрості Божої, зазначивши, що вона є запорукою доброго виховання та навчання дітей, майбутнього покоління. «Божа мудрість – це більше ніж просто знати. Вона можлива лише тоді, дорогі, коли ми перебуваємо у постійному зв’язку з Господом, коли ми взявши свій хрест йдемо за Ним, коли любов до Бога не замінюємо земними прив’язаннями. Мудрість Божа є тоді, коли ми своє життя не зберігаємо, а даруємо своїм дітям, учням, студентам. Саме тоді ми здобуваємо мудрість Божу».

Після літургії єпископ сердечно привітав освітян-паломників, подякував за їхню щоденну працю й подарував ікони Зарваницької Богородиці  начальниці управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ользі Хомі та начальниці управління державної служби якості освіти у Тернопільській області Наталії Моравській. Опісля відбулося водосвяття, прочани молилися на Хресній дорозі та на завершення відвідали комплекс копій споруд Святої землі – «Український Єрусалим».

Викладачі ТНМУ висловлюють щирі слова подяки керівництву, адміністрації університету і працівникам центру виховної роботи та культурного розвитку за організовану поїздку й можливість відвідати чудотворне благодатне місце для піднесення своїх молитов до милостивого Бога за посередництвом Зарваницької Матері Божої.

Світлини Покотило Олени.