Меню Закрити

Студенти ТНМУ зібрали понад 5 тисяч монет номіналом 25 копійок

Тернопільський національний медичний університет підтримав всеукраїнську благодійної акції «Монетки дітям», яка тривала з 1 по 30 вересня 2021 року. Благодійний захід організовано з ініціативи фонду «Таблеточки», Національного банку України та підтримки Міністерства освіти та науки України.

Головною метою було зібрати монети номіналом 25 копійок та перетворити їх на потужну матеріальну допомогу для сотень онкохворих дітей. Ці копійки вийшли з обігу майже рік тому, але у багатьох з нас вони й досі лежать у скарбничках. Українці тримають у себе 1,5 мільярда монет номіналом 25 копійок. Це майже 400 мільйонів гривень. Кожна копійка – це крок до одужання для онкохворих дітей.

Ініціативні студенти Тернопільського національного медичного університету вирішили зібрати якомога більше таких копійок в стінах рідного вишу. 29 вересня 2021 року усе зібране вони передали у відділення Ощадбанку України в Тернополі. Ємкості для збирання копійок були розташовані в адміністративному корпусі ТНМУ на пункті охорони та інших корпусах.

Молодим людям вдалося отримати 5182 копійок. Це доволі велика кількість монет.

Організаторами акції бути Анна-Марія Коваль (ММ-422), Микола Швед (ММ-416), Tanaka Cliff Nhbokwara (IM-538), Jerry Alemonai (IM- 226), Aaghaz (IM-361), Aqsa Shah (IM-549).

У цьому їм допомагали волонтери з числа студентів, зокрема Sanchaita Chatterjee (IM-143), Sajid Khan (IM 329), Shumayel (IM-530), Hirpara Digant Dineshbhai (IM-555), Devarajulu Mariyappan (IM 340).

Дякуємо нашій небайдужій молоді, яка прагне зробити якомога більше корисних справ під час свого навчання.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини організаторів акції і авторки.