Меню Закрити

Викладач ТНМУ виборола перше місце у творчому конкурсі

Асистент кафедри фізіології з основами біоетики та біобезпеки ТНМУ Наталія Волотовська отримала 1 місце у VII Міжнародному фестивалі-конкурсі української культури в Словенії «Берегиня» за свою авторську пісню, написану під впливом фільму «Нескорені». Організатором заходу стали українці в Словенії, а саме спілка «Берегиня».

Ініціатори конкурсу запрошували українців з усього світу взяти участь, щоб представити сучасну українську творчість. Фестиваль відбувся 25-29 червня 2021 року в місті Жалець у форматі онлайн. Результати цих творчих змагань оприлюднені нещодавно.

Як зазначили організатори, метою фестивалю є пошук і підтримка молодих виконавців, митців, створення сприятливих умов для реалізації їхнього творчого потенціалу, розвитку, популяризації, збереженню, пропагування, відродження народних промислів та ознайомлення самобутніх культурно-історичних традицій, духовної та матеріальної культури в широких колах дитячої, юнацької та молодіжної творчості, підвищення професійної майстерності юних артистів і виявлення найкращих виконавців у різних напрямках мистецтва.

«Це був такий для мене несподіваний дарунок долі, коли через багато років кадри улюбленого кіно, яке вразило мене в шкільні роки, поєдналося з моєю піснею… Вона записана ще в період інтернатури, але цьогоріч я її подала до участі в конкурсі», – додала Наталія Волотовська.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.