Меню Закрити

Викладачі та студенти кафедри фізіології з основами біоетики та біобезпеки долучились до проведення Всеукраїнської акції національної єдності до Дня української писемності і мови

9 листопада українці у всьому світі відзначають надзвичайно важливе свято – День української писемності та мови.

Під керівництвом та за активної участі завідувача кафедри фізіології з основами біоетики та біобезпеки, проф. Вадзюка С.Н., викладачі та студенти-медики 9 листопада 2021р. долучились до Всеукраїнської акції з нагоди Дня української писемності та мови і написали радіодиктант. Відрадно, що усі студенти із задоволенням взяли участь у заході, а викладачі своїм прикладом підтримали цю, на стільки важливу, ініціативу.

Це свято започаткували ще у 1997 році, коли президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови у консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови».

Дата Дня української мови та писемності припадає на православне свято – День вшанування преподобного Нестора-літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Адже дослідники вважають, що саме з його праці розпочинається писемна українська мова.

На фото: доцент кафедри  фізіології з основами біоетики та біобезпеки Ратинська О.М. разом зі студентами 1 курсу спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» онлайн пишуть диктант національної єдності. 

Упродовж століть українська мова, так само як і її носії – український народ, зазнавала суттєвих утисків і заборон з боку різних держав.

Однак попри це, з кожним роком українська мова розквітає: носіїв рідної мови стає дедалі більше, молодь все частіше популяризує українську в соцмережах та спонукає до її вжитку у мовленні. І сьогодні українською мовою розмовляють понад 45 мільйонів людей.

Студенти 2 курсу зі спеціальності «Стоматологія» на кафедрі фізіології з основами біоетики та біобезпеки пишуть диктант національної єдності.

Приємно, що майбутнє України в руках саме високоосвіченої, культурної молоді. Бо саме молодь – це майбутнє держави і тому сьогодні має бути вироблена чітка стратегія виховання молодого покоління, формування його світогляду. Адже Україна – це дуже гарна країна, яка має бути високорозвиненою і заслуговує на достойне майбутнє.

Підготувала відповідальна за виховну роботу ас. Кащак Т.В.