Меню Закрити

Віктор Овчарук: коли є повага і любов до своєї професії, ти зможеш поєднати все!

Працівники бібліотеки ТНМУ організували зустріч з випускником ТНМУ, генеральним директором обласного перинатального центру «Мати і дитина», кандидатом медичних наук Віктором Вікторовичем Овчаруком. Вона продовжила цикл зустрічей «Випускники ТНМУ — гордість університету».

Віктор Овчарук народився 15 липня 1974 року в селі Іване-Пустому Борщівського району Тернопільської області. Навчався у Чемеровецькому медичному училищі, працював сільським фельдшером. У 2000 році закінчив лікувальний факультет Тернопільської медичної академії. Працював акушер-гінекологом у Кам’янець-Подільському пологовому будинку, пізніше в Тернопільській міській лікарні № 2.

Від 2008 працював у Тернопільській ОДА. 8 грудня 2015 року на першій сесії Тернопільської обласної ради шостого скликання обраний головою ради.

У 2018 році захистив дисертацію наукового ступеня кандидата медичних наук «Клініко-патогенетичні аспекти діагностики та профілактики плацентарної дисфункції».

У листопаді 2020 року очолив Тернопільський обласний перинатальний центр «Мати і дитина».

Під час зустрічі Віктор Вікторович згадав студентські роки, своїх викладачів, розповів про бібліотеку і книгу та їх роль у навчанні та професійному зростанні лікаря. Розказав про особливості роботи обласного перинатального центру «Мати і дитина», зміни, що відбулися у центрі та поділився планами на майбутнє.  Віктор Овчарук  побажав студентам ТНМУ  впевнено йти до мрії не боятися працювати і втілювати свої задуми в життя.

Переглянути відеозапис зустрічі можна за посиланням: