Меню Закрити

Студенти ТНМУ розповіли школярам про цукровий діабет

Після завершення першого етапу просвітницької кампанії про цукровий діабет, який відбувся 15 листопада, представники Федерації студентів Пакистану-Тернопіль разом зі студентами Тернопільського національного медичного університету на другому етапі просвітницької кампанії про цукровий діабет відвідали майже 18 шкіл міста. Вони розповсюджували інформаційні матеріали, а також передали директорам шкіл плакати, на яких описано симптоми та методи профілактики цукрового діабету першого типу (в основному спостерігається у дітей). У підготовці матеріалів їм допомогла дцент кафедри педіатрії №2 Вікторія Фурдела.

Волонтери також обговорили з медичними працівниками кожної зі шкіл важливі аспекти догляду за дітьми, які страждають на цукровий діабет, та поширення обізнаності дітей, які не страждають на цукровий діабет, та їхніх батьків, щоб вони зверталися за медичною допомогою при появі будь-яких симптомів.

До складу волонтерів увійшли: Inshal Ahmad, Mohmmad Umais, Uday Khunt, Koduah Kaisar Disher Amoah, Amit Kumar, Zobia Fatima, Ameer Hamza, Obitaba Gods Power.

До волонтерів приєдналися доцент кафедри педіатрії №2 Вікторія Фурдела, яка є керівником дитячої школи діабету в Тернополі та Наталія Сапсай – голова міського осередку ГО «Діа-Дім Тернопіль» батьків дітей з цукровим діабетом.

PSF-T дякує всім волонтерам за участь, директорам цих шкіл за теплий прийом. Особлива подяка доценту Вікторії Фурделі за її час і підтримку.