Меню Закрити

Студенти ТНМУ вчили дошкільнят азам фізичної активності

«Фізична активність та її необхідність у повсякденному житті» з такою темою лекції 8 грудня 2021 року студентки ТНМУ Ярина Степанюк та Тетяна Степанюк відвідали вихованців Тернопільського дошкільного навчального закладу №3.

На думку майбутніх лікарів, діти повинні активно рухатися щонайменше 60 хвилин щодня: швидка ходьба, катання на велосипеді, гімнастика та віджимання є одними з найкращих видів активності.

Зустріч студентів з дошкільнятами складалася з трьох частин.

Перша частина була теоретичною, під час якої дівчата розповідали про необхідність фізичної активності. Також обоговорювали користь фізкультури для організму та основні групи вправ, які необхідно виконувати щодня:

– розминка (повільна ходьба, швидка ходьба та біг);

– вправи для профілактики сколіозу (ходьба на носках і п’ятах, присідання біля стіни);

– вправи для зміцнення м’язів спини (почергове і одночасне згинання ніг в колінних суглобах, почергове піднімання прямих ніг);

– вправи на підвищення загального тонусу організму дитини (спортивні ігри та ігри з м’ячем).

Під час другої частини зустрічі діти активно брали участь у виконанні запропонованих вправ та показували тренування, які роблять вдома з батьками.

Третя частина складалася з вікторини, під час якої малеча відгадувала загадки і таким чином закріплювала отримані знання.

Інформацію та світлини надали організатори акції.