Меню Закрити

Асистентка кафедри психіатрії, наркології та медичної психології взяла участь у стажуванні в Угорщині

Впродовж 5-11 грудня асистентка кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського Тетяна Іваніцька взяла участь у стажуванні та підвищенні кваліфікації за методом Біосугестивної терапії. Навчання відбувалося в Міжнародному лікувальному центрі «Astralitus» у місті Печ, Угорщина.

Стажування відбувалося у форматі теоретичного навчання, розбору практичних кейсів, сумісного огляду пацієнтів та спільних терапевтичних сеансів.

Цінність стажування полягала у тому, що воно проходило безпосередньо під керівництвом автора методу – Олександра Стражного; це дозволило наглядно побачити і зрозуміти тонкощі володіння Біосугестивною терапією та отримати індивідуальну корекцію до застосування даного терапевтичного впливу.

Метод Біосугестивної терапії (БСТ) є простим, і водночас ефективним психотерапевтичним засобом для позбавлення людини психосоматичних розладів та інших невротичних порушень, відновлення психологічного комфорту і хорошого самопочуття. БСТ поєднує прийоми вербального і невербального навіювання у стані легкого трансу. Актуальність методу полягає в його ефективності для лікування пацієнтів з непсихотичними психічними розладами, що дозволяє за допомогою психотерапевтичного втручання зменшити клінічні прояви, об’єм медикаментозного навантаження, покращити реабілітацію та ресоціалізацію даної групи пацієнтів. Застосування БСТ допомагає прицільно виявити та змінити пускові моменти захворювання, покращити його мікро- та макросоціальне функціонування.