Меню Закрити

Студенти ТНМУ виконали почесну місію помічників Святого Миколая

До найочікуванішого дитячого свята зими – дня Святого Миколая – волонтери Тернопільського національного медичного університету розпочали акцію «Миколай про тебе не забуде», у рамках якої було зібрано кошти для потребуючих діток, щоб подарувати їм незабутні емоції.

Загалом було зібрано суму у розмірі – 34325 грн.

«Ми отримали 10 листів від діток, у яких вони написали свої побажання та потреби. Після завершення збору коштів, відповідальні на курсі студенти купили замовлені дітками подарунки», – розповіла координатор волонтерського руху в ТНМУ Оксана Побігушка.

15 грудня 2021 року наші волонтери завітали у Тернопільську спеціальну школу Тернопільської обласної ради, де ми вручили подарунки для 4 хлопчиків:

– Максимко – хлопчик-сирота, який проживає у школі-інтернаті, дуже хотів мобільний телефон, нову піжамку та білизну. Хлопчик надзвичайно втішився таким подарункам.

– Богдан – хлопчик, який мріє стати гравцем команди ПСЖ, дуже хотів спортивне взуття, форму та спортивну сумку.

– Олежик мріяв про ремонт свого ноутбука для себе і своєї сестрички та комп’ютерне крісло.

– Владиславу майбутньому хоче стати футболістом, тому Миколай подарував хлопчику футбольний м’яч, форму та спортивне взуття.

До інших діток студенти-волонтери завітали додому:

– Настуся – дівчинка, яку виховує бабуся. Також дівчинка хворіє на цукровий діабет і дуже просила у Миколая глікемічні сенсори Libre, рюкзак, спортивний костюм, шапку і шалик, рукавички, кофту худі.

– Дениско просив зимову курточку, так як мама його безробітна і немає змоги купити, а також кубик-рубик, навушники та конструктор «Лего».

– Руслан, Женя, Рома, Настя – усі дітки з однієї сім’ї. Вони просили приставку, рукавички, книги, розмальовки, олівці, фломастери, воротарські рукавиці, ляльки Барбі, футбольний м’яч, чохли до телефону.

Усі дітки також отримали до подарунків солодощі та фрукти.

Наші волонтери надзвичайно раді, що змогли подарувати діткам казку та незабутні емоції.

Дітки були дуже щасливими та подарували нам у знак подяки листівочки, які виготовили самостійно. Волонтери ТНМУ щиро вдячні за отримані листівки дітей фонду «Допомога від щирого серця» в особі Тетяни Титович! Також воолнтерський корпус нашого університету висловлює подяку Іванні Керничній.

До акції долучились наші студенти, які були відповідальними у себе на курсі за збір коштів: Діана Сацик, Софія Олійник, Вікторія Дяченко, Христина Яшан, Любов Замойська, Дмитро Чепіль, Леся Чепесюк, Анастасія Петриків, Адріана Гуменюк, Тетяна Бенедюк, Софія Балюк, Артур Дзендзеловський, Вікторія Проців, Юлія Заброцька, Євгенія Ткач, Лілія Бережницька, Юлія Гранчук, Оксана Побігушка, Юлія Коржіньовська, Дарія Говорченко, Тетяна Довгалець, Діана Ангелова.