Меню Закрити

Викладачі ТНМУ стали переможцями у телепремії «ГордістьТернопілля 2021»

Цьогоріч було засновано телевізійну премію «Гордість Тернопілля» телеканалами Тернопіль-1 та ІНТБ. Кожен бажаючий міг подати претендента чи колектив на цю нагороду у 20 номінаціях. Тернополяни обирали переможців шляхом голосування на сайті цієї премії під час першого етапу, а також за допомогою СМС під час другого етапу.

16 грудня 2021 року в Палаці культури «Березіль» відбулося урочисте нагородження переможців.

У номінації «Лікар року» перемогу отримав Володимир П’ятночка – доктор медичних наук, професор кафедри хірургії факультету післядипломної освіти Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського, 38 років практичного стажу роботи, хірург вищої категорії.

У цій номінації до трійки лідерів увійшли також наші славні випускники. Сергій Гаріян – заслужений лікар України, завідувач ортопедо-травматологiчного відділення Тернопільської обласної лікарні. Юрій Тугаров – лікар ортопед-травматолог вищої категорії. Стаж роботи 17 років. Проходив стажування у провідних клініках Німеччини, Великобританії, Польщі, Італії, Росії, Іспанії.

 

У номінації «Літератор року» перемогу отримала Леся Романчук – доцент кафедри акушерства і гінекології №1, письменниця, бард,членкиня Національної Спілки письменників України, авторка 8-ми поетичних збірок та 15-ти романів, авторка кількох десятків наукових праць.

У цій же номінації до трійки лідерів увійшла Тетяна Іваніцька – асистентка кафедри психіатрії, наркології та медичної психології ТНМУ, авторка двох поетичних збірок та повісті «Мій дідусь був польським переселенцем». Менеджерка проектів Літературного центру імені Агнона. Лауреат конкурсу видавництва «Смолоскип». Нагороджена стипендією Президента України для молодих письменників.

У номінації «Науковець року» до трійки лідерів потрапили двоє викладачів ТНМУ.

Стефан Хміль– професор кафедри акушерства і гінекології №1, засновник мережі МЦ «Клініка професора Стефана Хміля», заслужений діяч науки і техніки України, лікар акушер-гінеколог, репродуктолог. Автор понад 350 наукових робіт, 25 патентів на винаходи, 3 монографій та 15 підручників. Підготував 13 канд. мед. наук та 1 док. мед. наук.

Світлана Марчишин – завідувач кафедри фармакогнозії з медичною ботанікою, професор, заслужений діяч науки і техніки України, доктор фарм.Наук, що займається вивченням лікарських рослин, їх біологічно-активних речовин, створенням нових фітозасобів на їх основі, а також вивченням їх фармакологічних властивостей. Автор і співавтор понад 500 наукових праць.

Також в номінації «Герой року» до трійки лідерів увійшов Ігор Гуменний – випускник ТНМУ, кардіохірург, трансплантолог відділення кардіохірургії та трансплантації серця Центру серця і судин Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова. Він першим в Україні зробив трансплантацію легень.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.