Меню Закрити

У ТНМУ відбулася студентська наукова конференція з гістології

Найкращий спосіб закінчити курс гістології – це організувати щорічну студентську наукову конференцію, яка відбулася 10 грудня 2021 року в Microsoft Teams. Головною темою зустрічі були сучасні медичні відкриття та винаходи.

Членами журі були викладачі кафедри гістології: Андрій Довбуш, Олександра Андріїшин, Аліна Довгалюк, Віолетта Кульбіцька, Соломія Крамар та Лариса Тупол.

Крім того, викладачі ознайомили нас з новими селективними курсами – «Медична ембріологія», а також «Клітинні технології в медицині». Це дає можливість проявити інтерес і розширити знання з гістології навіть після закінчення іспитів.

Метою конференції було розширити наші знання щодо майбутнього розвитку медицини.

Як завжди, це була можливість дослідити нові винаходи, досягнення в медичній науці, заглибитися в новітні технології та заохотити студентів зазирнути далі в майбутнє.

На конференції було розглянуто кілька тем, як-от «Мітохондріальна замісна терапія» (Aleksandra Zofia Zatylna), «Кіборгізм» (Saksham Sharma), «Генетичні ножиці Case9» (Akshay Chauhan), «Відкриття «рецепторів температури та дотику» (Faizah Yaseen), «Вакцина від малярії» (Jerry Nii Alemonai), «Інгібітори PARP для лікування раку» (Shamanay Kumar Sarmah), «Лікування діабету» (Sumeya Mohamud Abdulla), «Новий варіант COVID-Омікрону» (Farhan Abdi Osman), «Штучні органи» (Khan Mohammad Kamran). Кожен учасник був задіяний на найвищому рівні та виконав захоплюючі проекти. Атмосфера не оминула гумору від команди викладачів. Востаннє ми мали нагоду ознайомитися з кумедними гістологічними препаратами, які підготував Довбуш Андрій.

Кожен студент взяв участь у презентації основних досягнень сучасних технологій у медицині та був нагороджений сертифікатом переможця. Я дуже вдячний за можливість поділитися результатами своїх досліджень, отримати нові знання та за перемогу на цій конференції.

Александра Затильна.