Меню Закрити

Студенти ТНМУ з Індії відзначили день республіки своєї країни

Щороку 26 січня Індія святкує річницю з дня народження Республіки. Історія свята бере початок з 15 серпня 1947 року, коли було проголошено незалежність Індії, яка раніше була колонією Великої Британії. А вже 26 січня 1950 року було затверджено конституцію для всіх штатів країни. У той день вперше підняли національний прапор першого під керівництвом тодішнього президента Раджендри Прасада. День Республіки – свято, на честь якого влаштовують фестивалі народних танців і музики, театральні вистави та інші культурні заходи.

Сьогодні в Тернопільському національному медичному університеті навчається понад 1000 студентів з Індії. 26 січня 2022 року у внутрішньому дворі адміністративного корпусу ТНМУ по п’ять представників від кожного штату цієї країни отримали можливість урочисто підняти індійський прапор і виконати національний гімн.

Декан факультету іноземних студентів, професор Петро Сельський побажав присутнім процвітання їхній країні, успішного навчання, професійної реалізації, а також миру у всьому світі. Заступник керівника відділу виховної роботи і культурного розвитку, доцент Олена Покришко також привітала індійських студентів зі святом.

Окрім того, увечері в бібліотеці ТНМУ з дотриманням усіх карантинних вимог відбувся показ сучасного індійського фільму.

Вітаємо студентів ТНМУ з Індії з одним з найбільших національних свят!

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка.