Меню Закрити

У ТНМУ створено штаб гуманітарної допомоги для дітей і молоді з ЦД

Війна завжди спричиняє ризик для соціально незахищених категорій, хворих з хронічними захворюваннями, загалом для мирного населення будь-якої країни.  З початком повномасштабних воєнних дій в Україні діти з цукровим діабетом та їх родини опинилися у скрутному становищі. Страх залишитися без життєво-необхідного інсуліну та щоденних діа розхідників (тест-смужок для глюкометрів, ланцетів, інсулінових шприців та голочок до інсулінових ручок) охопив усіх, хто спробував поповнити домашні запаси цих необхідних медичних засобів, але не знайшов їх в аптеках. 

За сприянням адміністрації ТНМУ на базі адміністративного корпусу під керівництвом доцента Вікторії Фурдели створено штаб гуманітарної допомоги для дітей і молоді з ЦД, де волонтери збирають, сортують, роздають і надсилають дітям і їх батькам ті засоби, яких вони найбільше потребують.  

Отримуємо допомогу від небайдужих людей з Італії. 

Світлана Дуда з Італії (Рим) разом з волонтерським центром DeeBee Italia та Gruppo Farmacie IGEA SRL передали понад 300 кг медичних засобів для пацієнтів з діабетом (глюкометри, тест-смужки, інсулінові ручки та голки, ланцети) і інсуліни.

Також половину багажу з перев’язувальним матеріалом, дезинфікуючими розчинами та медикаментами (антибіотики, знеболюючі, левотироксин, засоби невідкладної терапії, вата, бинт тощо), передано на гуманітарний центр в університеті, що формує медичні аптечки для солдатів та буде передано для потреб госпіталів східних регіонів України. 

На заклик про допомогу відгукнулися також студенти і випускники нашого університету Piotr Ostrowski, Justyna Ochał, Hubert Mikosza, Maciej Miecznikowski, Wojtek Wawszczyk, Arkadiusz D. Leśniak-Moczuk з усіх куточків Польщі, які збирають і надсилають гуманітарні вантажі для дорослих і дітей нашої області.

Дякуємо нашим волонтерам з-за кордону та їх командам однодумців за зібрані медикаменти та засоби медичного призначення для дітей нашого міста і, зокрема, маленьких пацієнтів з цукровим діабетом. Від імені Школи діабету для дітей і підлітків у Тернополі та ГО батьків «Діа-Дім» Тернопіль висловлюємо щиру вдячність адміністрації ТНМУ за розуміння і підтримку.