Меню Закрити

Підтримка викладачів, науковців і студентів з України від світової академічної спільноти

У цей непростий час війни Росії проти Україні ми отримуємо підтримку у багатьох напрямках від наших іноземних партнерів та друзів. Для того, щоб українські науковці, викладачі та студенти могли продовжувати наукову, викладацьку та навчальну діяльність, зараз є багато можливостей від небайдужих партнерів за кордоном: як фінансова допомога на прибуття та проживання, стипендії для здійснення дослідження/наукової і навчальної діяльності, так і відкритий безоплатний доступ до навчальних та наукових ресурсів, платформ та матеріалів.

            На головній сторінці ТНМУ у розділі «Освіта» у вкладці «Освітньо-наукові електронні ресурси #StandWithUkraine» ви знайдете посилання та роз’яснення щодо безкоштовного доступу до клінічних та освітніх платформ для підтримки студентів-медиків, студентів-медсестер і медичних працівників по всій Україні:

  • ClinicalKey®, Complete Anatomy та Osmosis від Elsevier Health;
  • потужних засобів навчання та клінічних інструментів на платформі AMBOSS;
  • DynaMed – надає найактуальнішу та точну, доказову інформацію клініцистам;
  • Nursing Reference Center Plus – надає доказову клінічну інформацію медичним сестрам;
  • Rehabilitation Reference Center – надає доказову інформацію для фізіотерапевтів;

Актуальні пропозиції:

https://europa.eu/!Tn6pMC

  • Cardiff Uni, UK (група фокусується на дослідженні ранніх імунних реакціях під час гострих інфекцій, поєднуючи функціональні та фенотипові дослідження в лабораторії з обчислювальними аналізами (які можна виконувати дистанційно).

https://www.cardiff.ac.uk/people/view/78691-eberl-matthias

  • Лабораторія машинного навчання для біомедичних застосувань і переносній електроніці для персоналізованої медицини (Тайвань) https://sites.google.com/site/lichiajerrytai email: j.tai@nycu.edu.tw
  • Портал для надання інформаційних і допоміжних послуг українським вченим, які вимушені виїхати за кордон через війну від Європейської Комісії – об’єднує ініціативи на рівні ЄС, окремих країн і неурядових установ. Наразі на порталі розміщено інформацію щодо підтримки українських вчених від 30 країн англійською мовою. Українська версія буде доступна незабаром.

https://euraxess.ec.europa.eu/ukraine

Британське Королівське хімічне товариство і видавництво Wiley через сервіс research4life надають повний і безкоштовний доступ до своїх журналів у зв’язку з війною.

Як ним скористатися:

в мережі університету зайти на https://portal.research4life.org/content/journals

Натиснути на іконку чоловіка праворуч вгорі. Вона автоматично вас залогінить, оберіть журнали RSC, Wiley (або іншого видавця – їх там багато, але не всі дають повний доступ) тут же можна зареєструватися для домашнього доступу.

Після цього вам відкриється портал журналу з поміткою доступ Network access provided by: R4L – Ukraine.

Для студентів, які виявили бажання безкоштовного навчатися за внутрішньою академічною мобільністю, можна зареєструватися за покликом https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd58ZQUl-5IsE7lWL2044DOdBkroiNSW0s87YqXrLkaBgwKUg/viewform

#StandWithUkraine