Меню Закрити

Партнери ТНМУ з польського навчально-реабілітаційного центру продовжують підтримувати Україну

Директор навчально-реабілітаційного центру, який входить до Фундації допомоги дітям в Живцю (Fundacja Pomocy Dzieciom w Żywcu, Poland), лікар Рената Блеха (Renata Błecha) вкотре організувала збір гуманітарного вантажу для потреб військових та тимчасово переселених громадян України. Усі небайдужі у місті Живець об’єдналися задля допомоги.

Для потреб тимчасово переселених осіб і військових польські благодійники передали 36 кг засобів гігієни, 80 кг ковдр і покривал, 18 кг ліків, 54 кг засобів медичного призначення, 55 кг засобів для догляду за дітьми, 30 кг дитячого харчування.

Співпраця між Тернопільським національним медичним університетом і «Фундацією допомоги дітям» в Живцю (Польща) триває з 2017 року. П’ять років тому ректор ТНМУ, професор Михайло Корда і директор центру Рената Блеха підписали відповідну угоду. В рамках цієї співпраці студенти ТНМУ неодноразово проходили практику в навчально-реабілітаційному центрі Живця, викладачі нашого вишу ознайомлювалися з його роботою і отримували цінний практичний досвід, фахівці центру неодноразово читали лекції і проводили практичні заняття для студентів спеціальності «Фізична терапія. Енерготерапія».

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.