Меню Закрити

Вітання ректора ТНМУ з Великодніми святами

Дорогі колеги і студенти!

У ці весняні дні українці святкують одне з найбільших християнських свят – світле Христове Воскресіння! Воно вважається символом перемоги життя над смертю, світла над пітьмою, віри над безнадією. Воскресіння Господнє – це утвердження в серцях людей непохитної впевненості у перемогу правди над брехнею і добра над злом.

Ми святкуємо Великдень в особливий для нашої країни час. Події, які сьогодні спіткали Україну, не дають можливості багатьом з нас святкувати Великдень разом. Проте віра й надія стали нашою міцною опорою в боротьбі за майбутнє країни. Весь світ захоплюється незламним духом і героїчністю українського народу. Наша нація сьогодні згуртована як ніколи і кожен українець робить все можливе щоб якнайшвидше отримати перемогу над ворогом. Бо наша доля спільна, а боротьба України за свободу – це боротьба кожного з нас. Наша університетська родина не є виключенням.

Я щиро дякую тим працівникам ТНМУ, хто сьогодні надає медичну допомогу безпосередньо на передовій фронту, хто вступив до лав територіальної оборони, дякую нашим волонтерам, які забезпечують захисників України всім необхідним чи піклуються про тимчасово переселених осіб, працівникам клінічних кафедр, які безкоштовно консультують в онлайн форматі військових і переселених осіб чи забезпечують їх безкоштовною стоматологічною допомогою, фахівцям центру симуляційного навчання, завдяки яким понад півтори тисячі наших військових і цивільних осіб отримали знання та практичні навички з тактичної медицини і домедичної допомоги. Я дякую нашим студентам, які є активними волонтерами в гуманітарних центрах, навчають всіх бажаючих надавати першу допомогу, працюють в загонах швидкого реагування.

Вірю, що завдяки героїзму наших мужніх воїнів, жертовності мільйонів українців, в тому числі і наших працівників, плани російського агресора будуть зламані і перемога буде за нами.

Дорогі колеги і студенти! В це величне свято Воскресіння Господнього прийміть найщиріші побажання Божого благословення, духовних сил, здоров’я та щастя! Нехай дух надії супроводжує вас та ваші родини, дає енергію і наснагу для боротьби за нашу ідею і нашу державу. Нехай Великодні свята принесуть в українські родини перемогу і мир.

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Слава Україні!

Ректор ТНМУ – Михайло Корда.