Меню Закрити

Лікарські засоби від благодійників з Німеччини та Австрії

Нещодавно доцент Тернопільського медичного університету імені І.Горбачевського Тарас Кадобний разом зі своєю волонтерською командою доставив до ТНМУ вантаж важливих ліків і засобів медичного призначення від благодійників з Німеччини та Австрії – Martin Mühlbacher, Johannes Mühlbacher, Mattias Mühlbacher. Ці небайдужі люди є власниками аптечної мережі і вони постаралися надати різні ліки, турнікети, кровоспинні засоби. Це те, що рятуватиме життя наших воїнів на полі бою. Спілкування, листування німецькою мовою забезпечувала студентка ТНМУ Анастасія Надкевич.

Частина цього вантажу невдовзі надійшла до представників Державної прикордонної служби та Збройних сил України, які борються з ворогами на Сході України. «Ми передали тактичні аптечки та медикаменти. Велику подяку за смаколики та пасочки для наших військових висловлюємо голові ГО «Спілка жінок Тернопільщини» Олесі Капуш та директору ПАП «Агроінвест» Юрію Пудлику за мед, м’ясні консерви і яблука», – розповів лікар-невролог КНП «Микулинецька обласна фізіотерапевтична лікарня реабілітації» Андрій Надкевич.

Він додав, що давно співпрацює з Тарасом Кадобним і волонтерським рухом ТНМУ «Miserecordia», тому з задоволенням об’єднав зусилля з метою наближення нашої перемоги. Сьогодні Микулинецька обласна фізіотерапевтична лікарня реабілітації приймає поранених військових для їх подальшої реабілітації.  

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка.