Меню Закрити

ТНМУ отримав гуманітарний вантаж від партнерів з Акконського університету

Свій внесок у перемогу України над росією зробив директор Інституту досліджень та міжнародної співпраці Акконського гуманітарного університету Берліну, професор Тімо Ульріхс (Prof. Timo Ulrichs, Akkon University of Human Sciences, Berlin), який є давнім і надійним партнером Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського.

З його ініціативи та участі відбулися чимало спільних наукових конференцій, вебінарів, симпозіумів. Тімо Ульріхс ділився своїм досвідом і знаннями з учасниками ХIV Міжнародних студентських літніх шкіл. Він прочитав лекції і провів низку воркшопів про громадське здоров’я, систему охорони здоров’я в різних країнах. Також неодноразово він читав лекції для студентів Тернопільського медуніверситету.

З метою допомогти українцям у протистоянні російській окупації Тімо Ульріхс передав до нашого волонтерського центру важливі ліки та засоби медичного призначення, зокрема бандажі, бинти, катетери, пов’язки, серветки, сечозбірні мішки, системи для внутрішньовенних ін’єкцій, шприци, гелі для опіків і ран, кровоспинні губки та спреї, «Діменгідрат», «Пропофол», «Діазепам», «Адреналін», «Парацетамол», транексамова кислота, «Лідокаїн», «Метамізол натрію», «Диклофенак», «Хлоргексидин», очні краплі, «Цефуроксим», «Тантум верде», «Налоксон», «Атропін», «Ібупрофен», «Раіприл», «Бісопролол», «Циталопрам», «Амоксицилін», «Лоперамід».

Висловлюємо щиру подяку професору Тімо Ульріхсу за підтримку і щире серце.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.