Меню Закрити

У ТНМУ відбувся онлайн-тренінг «Ази роботи у аптеці»

Розв’язана росією війна поламала життя та плани мільйонам українцям, які змушені були покинути свій дім, роботу та звичні справи, серед них і фармацевтичні працівники. Через активні бойові дії та загрози повітряних ударів багато аптек залишилися недоукомплектованими, ми маємо гострий дефіцит фармацевтів у центральних, східних та південних регіонах України (Чернігівщина, Харківщина, Сумщина, Київщина, Херсонщина, Миколаїв).

З метою забезпечення надання своєчасної, безперервної медичної та фармацевтичної допомоги населенню в умовах воєнного стану міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшко був підписаний Наказ МОЗ України від 08.03.2022 р. № 429 «Про залучення здобувачів вищої, фахової передвищої освіти, деяких інших категорій осіб до роботи у фармацевтичних (аптечних) закладах, інших закладах охорони здоров’я на період дії воєнного стану». Таким чином, студенти-медики та інтерни можуть працювати помічниками фармацевта. Таке тимчасове поповнення лав фармацевтичних працівників – ще один спосіб наблизити нашу перемогу.

За підтримки Американської агенції з розвитку United States Agency for International Development (USAID), а саме проекту «Безпечні, доступні та ефективні ліки для українців» (SAFEMed) та за сприяння Міністерства охорони здоров’я України викладачі Тернопільського національного медичного університету організували безкоштовний одноденний онлайн-тренінг «Ази роботи у аптеці» (Pharmacy Store: from Bench to Bedside) для студентів-медиків 4-6 курсів, лікарів-інтернів, випускників медичних коледжів. Мета тренінгу – дати базове розуміння основних процесів та роботи у аптеці для бажаючих допомогти країні у цей нелегкий час.

До проєкту долучилися завідувач кафедри фармакології з клінічною фармакологією, професор Олександра Олещук, професор цієї ж кафедри Оксана Шевчук, завідувач кафедри клінічної фармації професор Олена Самогальська та доцент кафедри організації та економіки фармації з технологією ліків Олена Покотило.

Перший тренінг було проведено 7 травня. Наступний захід заплановано на 14 травня 2022 року.

Ознайомитися з програмою тренінгу ви можете за покликом https://training.tdmu.edu.ua/training

Обов’язкова реєстрація, щоб отримати сертифікат за покликом https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSezcR4zQ727VOGrSHCg1AHSh_T_cVvO-ogP3swq50ZTXngaUA/viewform

Висловлюємо подяку United States Agency for International Development (USAID) та Міністерству охорони здоров’я за підтримку нашої ініціативи