Меню Закрити

Волонтерський центр ТНМУ прийняв гуманітарну допомогу від Асоціації стоматологів Німеччини

Стоматологи продовжують надавати медичну допомогу в різних куточках України, адже через війну виникла проблема з постачанням основних лікарських засобів та виробів медичного призначення для роботи лікарів-стоматологів, які переважно надають невідкладну стоматологічну допомогу. Волонтерський центр ТНМУ 11 травня 2022 року отримав гуманітарнй вантаж з лікарськими засобами і засобами медичного призначення вагою 2950 кг від представника Асоціації лікарів-стоматологів Німеччини Klaus-Achim Surnman (Stiftung Hilfswerk Deutscher Zahnartzte, German Dental Association). Йому вдалося залучити організацію Pharmacists Without Borders Germany і Apotheker ohne Grenzen Deutschland, які максимально доклалися для того, щоб передати необхідні медикаменти.

Німецькі благодійники також потурбувалися про те, щоб забезпечити бригаду лікарів екстреної медицини, які зараз працюють в одній з «гарячих» точок нашої країни, автомобілем швидкої допомоги. Наш університет допоміг з транспортуванням цієї машини з Німеччини до України і постарається в маскимально короткі терміни доправити це авто на передову.

Професор нашого університету Наталія Гасюк займалася логістикою щодо цієї гуманітарної допомоги. Вона також є представницею Асоціації стоматологів України.

«Приємно радує те, що сьогодні кожен робить свій внесок у перемогу України. В Асоціації стоматологів України шукаємо партнерів і однозумців за кордоном. Ми опублікували на нашому сайті оголошення про нагальні потреби нашої країни і українських лікарів, розіслали листи закордонним колегам. Велику роль в успішності комунікації і отриманні гуманітарної допомоги відіграє президент ГО «Асоціація стоматологів України» Ірина Мазур. Також я щиро вдячна адміністрації Тернопільського національного медичного університету, яка максимально сприяє у транспортуванні гуманітарних вантажів», – зазначила Наталія Гасюк.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка.