Меню Закрити

ТНМУ передав автомобіль швидкої допомоги для потреб ЗСУ

Тернопільський національний медичний університет імені І.Горбачевського посприяв в отриманні автомобіля швидкої допомоги для потреб ЗСУ. Машину надав представник Асоціації лікарів-стоматологів Німеччини Klaus-Achim Surnman (Stiftung Hilfswerk Deutscher Zahnartzte, German Dental Association). Йому вдалося залучити організацію Pharmacists Without Borders Germany і Apotheker ohne Grenzen Deutschland, які за власні кошти придбали автомобіль, а ТНМУ допоміг з транспортуванням карети швидкої допомоги в Україну.

Підтримку в успішності цього гуманітарного проекту забезпечила стоматологічна спільнота України, зокрема ГО «Асоціація стоматологів України» на чолі із президентом Іриною Мазур та професором ТНМУ  Наталією Гасюк. 

14 травня 2022 року представники одного з підрозділів ЗСУ отримали ключі від автомобіля і вже найближчим часом він послужить нашим медикам у наданні допомоги пораненим бійцям. Військові лікарі висловили подяку, що тепер у них буде спеціалізований транспорт для евакуації поранених та надання їм вчасної медичної допомоги.