Меню Закрити

ТНМУ вітає всіх своїх європейських партнерів з Днем Європи в Україні

З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначають День Європи, який був затверджений Указом Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. Цьогоріч День Європи припадає на 21 травня. У 2022 році Україна відзначає цей день у стані війни з російським окупантом, боронячи свою незалежність, захищаючи європейські цінності та мир всієї Європи. Європейський Союз з перших днів повномасштабного вторгнення росії, всебічно підтримує нашу державу та наших громадян. Тому цей день набуває особливого значення цього року. 28 лютого 2022 року Україна подала заявку на членство в ЄС.

Міжнародна співпраця українських вишів є невід’ємною частиною інноваційного розвитку вищої освіти. Враховуючи тенденції розвитку сучасної освіти і науки, процеси глобалізації та регіональної інтеграції, Тернопільський національний медичний університет прагне здобути не лише національне визнання, але й високий міжнародний статус. Саме тому велика увага приділяється міжнародній діяльності як одному з пріоритетних напрямів розвитку університету, яка спрямована на інтеграцію навчального закладу до європейського та світового освітньо-наукового простору.

Сьогодні ТНМУ має тісну співпрацю з 92 закордонними партнерами, серед яких є університети країн Європи, зокрема Швеції, Польщі, Німеччини, Австрії, Грузії, Чехії, Франції, Угорщини, Словацької Республіки, Мальти, Литви, Латвії, Естонії, Республіка Косово, Італії, Іспанії, Бельгії.

У перші дні війни на адресу Тернопільського національного медичного університету почали надходити листи підтримки від наших партнерів.

З початком російської агресії проти України в ТНМУ було створено волонтерський центр, до якого надсилають благодійну допомогу громадські організації, заклади вищої освіти, лікарські асоціації. Підприємці та просто небайдужі люди  з різних країн, а найбільше з Європи.

І це є закономірним, адже Європейський Союз заснований на цінностях поваги людської гідності, свободи, демократії, рівності, правової держави і дотримання прав людини, включаючи права осіб, що належать до меншин. Ці цінності є спільними для держав-членів у рамках суспільства, що характеризується плюралізмом, недискримінацією, терпимістю, справедливістю, солідарністю і рівністю жінок і чоловіків.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.