Меню Закрити

Онлайн-тренінг «Ази роботи в аптеці» пройшло майже 700 осіб

Минулої суботи (14 травня 2022 року) відбувся другий онлайн-тренінг «Ази роботи в аптеці» (Pharmacy Store: from Bench to Bedside), який було організовано викладачами ТНМУ за підтримки Американської агенції з розвитку United States Agency for International Development (USAID) і SAFEMed «Безпечні, доступні та ефективні ліки для українців» та за сприяння Міністерства охорони здоров’я України.

Через розв’язану росією повномасштабну війну багато аптек залишилися без працівників, які змушені були рятувати життя та кидати дім і роботу через активні бойові дії та загрози ракетних ударів.  Для тимчасового поповнення лав фармацевтичних працівників згідно наказу  МОЗ України від 08.03.2022 р. № 429 «Про залучення здобувачів вищої, фахової передвищої освіти, деяких інших категорій осіб до роботи у фармацевтичних (аптечних) закладах, інших закладах охорони здоров’я на період дії воєнного стану» можуть залучатися студенти-медики та інтерни у якості помічників фармацевта.

Це ще один спосіб наблизити нашу перемогу.

До проєкту долучилися завідувач кафедри фармакології з клінічною фармакологією професор Олександра Олещук, професор цієї ж кафедри Оксана Шевчук, завідувач кафедри клінічної фармації професор Олена Самогальська та доцент кафедри організації та економіки фармації з технологією ліків Олена Покотило.

Усі, хто пройшов курс, отримали сертифікати, які також можна завантажити на сайті за покликом ТУТ.

Приємно усвідомлювати, що ця тема виявилася надзвичайно актуальною: на перший тренінг зареєструвалися 141 особа, тоді як на другий – уже 537, а загалом у тренінгах взяли участь 678 осіб, серед яких практично половина – це  студенти четвертого курсу українських медичних закладів вищої освіти, а також майже 16% – лікарі-інтерни. Ці показники свідчать про високий рівень зацікавленості і затребуваності таких навчально-практичних програм.

Висловлюємо подяку United States Agency for International Development (USAID) та Міністерству охорони здоров’я за підтримку нашої ініціативи та тримаймо стрій.