Меню Закрити

ТНМУ отримав ліки від української діаспори в Німеччині

Українська діаспора в Німеччині (громадська організація Ukrainischer Verein in Niedersachsen e. V. (Українська спілка Нижньої Саксонії)) 16 травня 2022 року в черговий раз надіслала гуманітарний вантаж до волонтерського центру Тернопільського національного медичного університету. Це об’єднання декілька разів поспіль від початку війни для потреб захисників України та військових госпіталів організовувало забезпечення необхідними ліками та засобами медичного призначення.

Цього разу до вантажу вагою 612 кг увійшли електроліти, розчини для інфузій, антисептики, аптечки, бандажі, перев’язувальні матеріали, ендотрахеальні трубки, катетери, лейкопластирі, медичні маски, медичні респіратори, антимікробні та інші пов’язки, медичні рукавиці, серветки, сечозбірні мішки, сечоприймачі, термоковдри, шовний матеріал, шприци, повітропроводи Гведела, тактичні ножиці, кисневі маски, операційні поля, рюкзаки, ортопедичні шини, шпателі, медичний одяг, адсорбуюче покриття, системи для ентерального харчування, дуоденальні трубки, стіки спиртові, таблетовані ліки, інсуліни, знеболювальні і жарознижувальні препарати, глюкометри, гелі для ран.

Дуже важливою є підтримка українців, які проживають у різних куточках світу, а також небайдужих громадян інших країн. Висловлюємо щиру вдячність кожному за допомогу, яка надихає нас боротися і йти до перемоги.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка.