Меню Закрити

Наукове дослідження студентки ТНМУ отримало перше місце на міжнародній конференції в Самарканді

20-21 травня 2022 року в Самаркандському державному медичному університеті відбулася 76-та Міжнародна науково-практична конференція студентів та молодих учених «Досягнення фундаментальної, прикладної медицини та фармації», де вже декілька років поспіль беруть активну участь студенти Тернопільського національного медичного університету.

Під час цього форуму діяло 15 секційних засідань, в рамках яких досвідчені науковці заслухали виступи учасників за різними напрямками медицини: громадська охорона здоров’я, гуманітарні науки в медицині; внутрішні хвороби; кардіологія; неврологія; актуальні питання психіатрії; спортивна медицина та реабілітація; педіатрія; актуальні питання акушерства, гінекології та репродуктивної медицини; актуальні питання експериментальної та фундаментальної медицини; актуальні питання хірургії та урології; актуальні питання дитячої хірургії; нейрохірургія, актуальні питання онкології та травматології; сучасні досягнення клінічної та фундаментальної фармакології; інноваційні підходи у стоматології, оториноларингології та офтальмології; сучасні підходи до клініки, діагностики, лікування та профілактики інфекційних захворювань.

Загалом відбулося понад 270 виступів студентів та 34 молодих вчених  з медичних вишів і науково-дослідних інститутів світу.

У секції дитячої хірургії своє наукове дослідження представляла студентка шостого курсу  медичного факультету Юлія Правак разом зі своїм науковим керівником – доцентом кафедри дитячих хвороб з дитячою хірургією, кандидатом медичних наук Ігорем Крицьким. Цей науковий доробок ТНМУ здобув перемогу – І місце. Матеріали конференції опубліковано у спеціальному випуску міжнародного журналу «Проблеми біології та медицини».

Такі заходи роблять вагомий внесок у залучення талановитих молодих учених та студентів до науково-дослідної роботи та ефективного використання їх потенціалу та наукових досліджень, подальше підвищення якості викладання фундаментальних та клінічних дисциплін у медичних вузах, подальше вдосконалення сфери охорони здоров’я в республіці та розвиток міжнародного співробітництва.

Інформацію надала Юлія Правак.